LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-18-2004, 09:35 PM   #1
Phathead
Member
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Slackware 10.1, Slamd64 10.1, IpCop 1.4
Posts: 125

Rep: Reputation: 15
ATI Radeon 9200 video overlay problem


I am running Slackware 10.0 and recently upgraded to the 2.6.7 kernel. I've been having problems with my ATI Radeon 9200's video overlay ever since. 3D works wonderfully. glxgears gives me over 1500 fps.

The problem with the video overlay is that it only works some of the time now. Using xine, the only two drivers that actually work are xshm, which I don't think uses the onboard video overlay, so it uses so much CPU power to run that it can barely play a DVD, and xv. The xv driver only works intermitently, but when it does work, CPU usage is acceptable, so I think the video overlay is actually being used. When it doesn't work, gxine, totem, and mplayer all crash on startup. Xine works, but only plays sound. No video.

What I did after upgrading the kernel is install and recompile the kernel module from the ATI web site. I haven't been able to find any error messages telling me why xv doesn't always work, so I'm hoping someone might have a clue as to what's wrong. I've removed and re-installed all the mpeg library packages, xine, gxine, and xv with no change in behavior.

Thanks

PS - It's already been suggested that I downgrade back to 2.4.25, but that sounds pretty painful. I hope there's something little I've screwed up.
 
Old 08-02-2004, 05:34 PM   #2
demonraz
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: uk
Distribution: slackware 9.1
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
I have noticed that I cannot use xv overlay when using more than one screen. Although there's no problems running on slackware 9.1, kernel 2.6.6 with fglrx 3.9.0 and a 9700 pro

 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Again, about ATI Radeon 9200 SE Iulian_B Slackware 5 01-11-2005 10:55 AM
XawTV & ATI 9200 - Overlay problem coolzero Fedora 1 12-20-2004 01:38 PM
ATI Radeon 9200 SE TV-OUT without ATI Driver? carboncopy Slackware 6 07-11-2004 09:30 AM
Overlay problems with ATI Radeon 9600 Pro Illuwatar Linux - Hardware 2 06-11-2004 12:57 PM
Installing Video card (ATI radeon 9200) crashdum Linux - Hardware 1 09-07-2003 05:30 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 06:28 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration