LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-12-2004, 09:50 AM   #1
nalixis
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Another Sound Problem..


Hey guys,

here the problem, it the first time it happens to me and I've done everything I could, but it just doesn't seem to work.

My sound card is an integrated AC'97. It is installed properly, sound modules are loaded.
I can listen to audio CDs, there's no problem. But when it comes to listening to mp3 or Divx, it just won't come out. Xmms acts like nothing was wrong, and plays the file normally, but there is no output : it seems like the volume is muted ! (which it isn't of course, or at least not in alsamixer, aumix and gmix..)

Any Idea ??!!

Thanks for your help .!
 
Old 03-12-2004, 11:49 AM   #2
motub
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: The Netherlands
Distribution: Gentoo (main); SuSE 9.3 (fallback)
Posts: 1,607

Rep: Reputation: 46
Are you by chance using RH9?

It does not include the output plugins for MP3 or other "alternative formats of questionable legal status". Perhaps there is a dummy plugin of some sort which makes the file appear to play.

The plugins are available as RH RPMs, but not being a RH user, I don't have the link handy. You can Google for it, or search these very forums; I'm sure someone has linked to these RPMs at some time.

If you're not an RH user, I would:

1) check the XMMS plugins for MP3 and DiVX sound (MPG4?) and see if they are enabled (is the "enable plugin" box ticked?) and correctly configured (meaning select each and click the "Configure" button and see if anything looks out of place).

2) install mplayer and see if it plays the files correctly.

Hope this helps.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problem: ESS (ES1869F-Chipset) No Sound computer_kid Slackware 9 08-02-2006 08:41 PM
Other problem with the sound in Mandrake - onboard sound card Swetko Linux - Hardware 24 06-19-2006 03:27 PM
5.1 sound problem (sound blaster live and suse) shadout Linux - Hardware 11 06-24-2005 12:46 AM
No sound, problem with sound card install? ak4me Linux - Hardware 2 03-06-2004 04:01 PM
Sound problem after installing/uninstalling JACK sound server bastupungen Linux - Software 1 02-28-2004 12:50 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 01:51 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration