LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-04-2007, 04:48 PM   #1
ronaldv
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Amsterdam
Distribution: Mandrake 10.1/2006
Posts: 57

Rep: Reputation: 16
Media sounds on old laptop better in Windows then Kubuntu


Hi,

I have an pretty old machine (P3, 450 MHz, 377MB) installed as dual-boot WinXp/Kubuntu 7.04.

Now when I play any media (sound-)stream (f.i. http://mp3.streampower.be/stubru-high or any other media) it sounds a lot better in windows then in linux. The player I use (Windows media player, winamp, xmms, mplayer, vlc) does not make a difference. On linux the sound is shocking (as in not smooth) while in windows the sound is near perfect.

It looks like that on linux the processor speed is simply not enough because the proc-loads goes up to nearly 100%.

Is this a known problem in linux?
Are there any solutions (besides buyig a new machine)?

Cheers, Ronald
 
Old 06-04-2007, 06:15 PM   #2
jay73
LQ Guru
 
Registered: Nov 2006
Location: Belgium
Distribution: Ubuntu 11.04, Debian testing
Posts: 5,019

Rep: Reputation: 133Reputation: 133
I think stubru is to blame more than your old laptop. I just gave it a try myself and found it impossible to get more than a few seconds of sound - that is on a Core 2 Duo with 2GB of RAM.

I got a warning though: "works on Windows and MAC; other operations systems not guaranteed". That says it all I'm afraid.

I did a backtrace to find out what went wrong and was presented with a plethora of error messages - if that's happening to you as well, no wonder it's overloading your CPU. I'm amazed you get any sound at all.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Advent laptop... no sounds. ellion Linux - Newbie 2 05-13-2006 11:50 AM
not able to record sounds with C-Media Electronics CM8738 sound card qanopus Linux - Hardware 2 03-26-2006 11:05 AM
system sounds, yes - media sounds, no bean target Linux - Newbie 3 02-14-2006 08:57 AM
In need of a good media player for Kubuntu darkervisions Linux - Software 6 12-09-2005 03:54 PM
Can't play two sounds at the same time with a C-Media atros Linux - Software 3 08-11-2004 11:26 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 07:53 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration