LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-06-2005, 10:17 PM   #1
I_AM
Member
 
Registered: Mar 2005
Posts: 103

Rep: Reputation: 15
hostname / email issue


Trying to make FrontPage created forms work .

When I try to send forms to my clients' new BellSouth address it bounces for this reason...

myemail@bellsouth.net
SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<tannerst@server.domain.com> SIZE=2249:
host mx00.mail.bellsouth.net [205.152.59.32]: 553 server.domain.com does not exist

When I try to send these forms to myself at my RoadRunner address they bounce for the same reason.

myemail@nc.rr.com
SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<tannerst@server.domain.com> SIZE=1853:
host ncmx03.mgw.rr.com [24.25.4.97]: 553 5.1.8 <tannerst@server.domain.com>... Domain of sender address tannerst@server.domain.com does not exist

Another example:

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

artf@domain.net
SMTP error from remote mail server after RCPT
TO:<artf@domain.net>:
host mx.domain.net [xxx.133.129.70]: 554 Client host rejected:
cannot find your hostname, [xxx.202.65.106]. See http:// postmaster.domain.net

------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

Return-path: <miken@domain.net>
Received: from dpc6744130013.direcpc.com ([xxx.44.130.13] helo=
[192.168.123.174])
by server2.mydomain.com with esmtpa (Exim 4.51)
id 1DqLCi-0005n9-JX
for artf@domain.net; Wed, 06 Jul 2005 20:29:31 -0500
Mime-Version: 1.0 (Apple Message framework v730)
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-Id: <41618492-E906-4A6B-88AE-7E493F9B1512@domain.net>
Content-Type: text/plain; charset=US-ASCII; delsp=yes; format=flowed
To: Art <artf@domain.net>
From: "Mike" <miken@domain.net>
Subject: Recycle
Date: Wed, 6 Jul 2005 20:29:22 -0500
X-Mailer: Apple Mail (2.730)


What could cause this?

My info:

cpanel 10.x
smtp port 25
exim 4.5x

ran:

/scripts/rebuildnamedconf
/scripts/fixndc
service named restart

DNS zone for hostname is already there also

I think this might be causing the problem

I have mydomain.com on server #1 (also host domain)
It is my business domain as well, which I moved to a dedicated server of its own but had to keep the dns zone on server #2

Now I got this going:

server #1 holding mydomain.com dns info and server.mydomain.com hostname
server #2 hostanme is server2.mydomain.com
server #3 server3.hostname.com

Each time I login to #2 and #3 I got the popup window "A entry for hostname not found". I ALWAYS add it and it pops up again later on. I ran /scripts/fixndc and its already fixed.

How can I prevent this? Its basically saying hostname not found. Its not acknowledging when I add the A entry.

Any ideas?
 
Old 07-08-2005, 08:31 PM   #2
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 255Reputation: 255Reputation: 255
Is this server on a DHCP connection or static? If it's on a DHCP, then most major ISP mail servers reject emails from unknown sources. If your on a static connection and a configured known mailserver with proper MX records and such, posting such configurations and the command used to send the emails will help narrow down the issue.
 
Old 07-15-2005, 11:39 AM   #3
bschneider
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Ohio, USA
Distribution: Suse 9.3 Professional
Posts: 50

Rep: Reputation: 15
In looking at what you posted as the return message, it looks like you don't have the e-mail set up right in your forms. I don't know where but your e-mail is set up to server.domain.com, unless you changed this when you posted the message. If you did not, then that may be your problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samba or Wins issue: netbios aliases, not accessible by hostname pingu Linux - Networking 1 05-02-2008 01:51 PM
Hostname Issue & Unable to Grab IP Add nistelrooy Linux - Networking 3 11-23-2004 12:59 PM
issue sending email with non-root account xunzi Linux - Newbie 2 07-02-2004 09:18 PM
Hostname Issue with Netgear MR814 router tm68 *BSD 1 03-31-2003 04:09 PM
Email Box Issue yisi Linux - General 2 03-22-2002 03:38 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 11:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration