LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > AIX
User Name
Password
AIX This forum is for the discussion of IBM AIX.
eserver and other IBM related questions are also on topic.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-18-2005, 02:51 AM   #1
vinay88819
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
AIX login problem after first installation


I have installed AIX 4.3.3 on a 43P-140 system through a console connected to COM 1 . I even get a login prompt after the fresh installation . But as soon as i give a root & enter i again get a login prompt.i..e I am not able to logon after a fresh installation.
Please help.
 
Old 04-23-2005, 09:39 AM   #2
iainr
Member
 
Registered: Nov 2002
Location: England
Distribution: Ubuntu 9.04
Posts: 631

Rep: Reputation: 30
This is a bug which upgrading to a later maintenance level (e.g. ML11) should fix. However, if it's what I'm thinking of, I found that logging on with a non-root user ID worked OK and sometimes just typing in any old non-root name and password, then trying root again did the trick. Sometimes I had to try this five or six times but it got me on eventually.
 
Old 05-10-2005, 04:12 PM   #3
JurgyMan
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: USA
Distribution: Gentoo
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
carrier detect

This is a typical post-install problem using a serial console.
The problem is the serial cable isnt 'IBM-ish' enough, supplying enough rs232 signals (carrier detect, specifically).

to solve you have 2 choices: get a full 25-pin serial cable (and null-modem if using computer to compter) or boot off of AIX CD1, Perform Maintenance, Access a rootvg, have filesystems mounted. Then in the root shell, you can change tty0 (or whatever the console is on) STTY run and login attributes, add the string 'clocal' to end of the fields. this will say, ignore carrier on the console cable.
goodluck, Jurgyman
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mozilla Firefox Installation problem on AIX 5.2 rylaix AIX 8 09-24-2005 01:34 PM
AIX 4.3.2 installation problems jamesps AIX 6 01-20-2005 05:00 PM
System hangs in update of AIX from 4.3.3 to AIX 5.2 jmurray67 AIX 2 07-25-2004 09:25 PM
AIX 5.2 installation on IBM RS/6000 250 classic(MCA) ashrafali AIX 1 03-07-2004 11:08 AM
Installation Problem with SuSe 8.2; can't get past Login Page bramfoto Linux - Distributions 1 10-09-2003 10:00 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > AIX

All times are GMT -5. The time now is 01:59 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration