View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.


  Search this Thread
Old 02-26-2005, 05:09 PM   #1
Registered: Dec 2004
Posts: 50

Rep: Reputation: 15
Upgrade from KDE 3.2 to 3.3 broke System Notifications... SUSE 9.1. I have SUSE 9.1 Personal. I put the suse ftp folder and the KDE 3.3 ftp section into YAST as a instalation source. I upgraded to KDE 3.3 using YAST.

Only glitch now is that KDE's System Notification no longer works. All other programs play sounds fine like XMMS and what not.

I went to Control Panel - Sound & Multimedia - Sound System, and clicked Test Sound. It played a test sound correctly. After several hours of research, I come to belive that the root cause is Knotify. When I try starting knotify in Konsole I get the "no such command" error.

I also noticed that one of the KDE packages I updated screwed up all my screen savers.

I'm wondering if it might just be easier buying SUSE 9.2 which comes with most the packages I'm trying to update any way.
Old 02-26-2005, 05:42 PM   #2
Registered: Feb 2004
Location: 33.31N -111.97W
Distribution: SuSE
Posts: 918

Rep: Reputation: 31
This worked in my 9.2 release (some details may vary in 9.1)
Start kwrite with root permissions and open this file:


Within kwrite click on View > Show Line Numbers
Goto line 357 and add the following:

test -n "$KDEWM" && KDEWM="--windowmanager $KDEWM"
kdeinit +knotify
kwrapper ksmserver $KDEWM

Save the file and reboot.
Old 03-11-2005, 09:57 PM   #3
LQ Newbie
Registered: Oct 2003
Location: Texas
Distribution: Suse 8.2 & JAMD 0.0.6
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Thanks. This worked for me with 9.1, I only had to add the second line (kdeinit +knotify). I had almost given up looking for an answer.
Old 03-12-2005, 07:41 AM   #4
Registered: Feb 2004
Location: 33.31N -111.97W
Distribution: SuSE
Posts: 918

Rep: Reputation: 31
I'm glad it worked. And thanks for the feedback on the precise 9.1 fix.
That is something I'll make a note of.
Old 03-15-2005, 07:16 AM   #5
LQ Newbie
Registered: Oct 2004
Location: Rio de Janeiro - Brasil
Distribution: Suse 9.2 Pro
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Hi you,

THANK YOU, I had this problem too and it solved, but when I restart the sound system in kcontrol, it crashes kde, beside this, my mouse style had gone. So I tried this:

In /opt/kde3/bin/startkde line 241:

kdeinit +kcminit

Just an "enter" before "kdeinit". And delet the other entry for kdeinit.

In ~/.kde/share/config/knotifyrc, add this in Start Progress session:

KNotify Init=true

It'll be like this:

Arts Init=true
KNotify Init=true
Use Arts=true

Now knotify works just fine, btw i'm using Suse 9.2 Pro, with kde 3.4 level "a". I think there is a problem executing kdeinit after LD_BIND_NOW=true. Anyway thats it.


Last edited by marioitalo; 03-15-2005 at 07:18 AM.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDE system notifications won't play ! acanton MEPIS 4 03-23-2006 10:18 AM
KDE System Notifications GibsonDL Linux - Newbie 2 07-25-2005 12:38 PM
Problem with KDE system notifications.. _UnPrEdictAbLe_ Fedora 2 10-17-2004 08:05 AM
KDE System Notifications mykrob Linux - Software 0 08-31-2004 07:00 AM
kde system notifications don't work mrtwice Linux - Software 1 07-08-2003 04:25 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:49 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration