LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Studio 13.37
User Name
Password
Studio 13.37 This forum is for the discussion of Studio 13.37.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-20-2013, 03:18 PM   #1
plutek
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 11

Rep: Reputation: Disabled
problem with alsa-tools Slackbuild


greetings!

i need the alsa-tools package (for the hdspmixer and hdspconf applications) in order to run my RME Multiface hardware. it doesn't exist in the standard Slackware 13.37 repositories.

i've found it in the 13.37 slackbuilds.

i loaded the dev tools SFS.
i did the slackbuild for fltk (the only alsa-tools dependency afaik), and installed it.
i attempted the slackbuild for alsa-tools, and it choked with this output:

Code:
configure: creating ./config.status
config.status: creating Makefile
config.status: executing depfiles commands
gcc -DPACKAGE_NAME=\"\" -DPACKAGE_TARNAME=\"\" -DPACKAGE_VERSION=\"\" -DPACKAGE_STRING=\"\" -DPACKAGE_BUGREPORT=\"\" -DPACKAGE_URL=\"\" -DPACKAGE=\"rmedigicontrol\" -DVERSION=\"0.3.5a\" -DSTDC_HEADERS=1 -I.    -pthread -I/usr/include/gtk-2.0 -I/usr/lib/gtk-2.0/include -I/usr/include/atk-1.0 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/gdk-pixbuf-2.0 -I/usr/include/pango-1.0 -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -I/usr/include/pixman-1 -I/usr/include/freetype2 -I/usr/include/libpng14 -I/usr/include/alsa   -O2 -fPIC -MT rmedigicontrol.o -MD -MP -MF .deps/rmedigicontrol.Tpo -c -o rmedigicontrol.o rmedigicontrol.c
In file included from /usr/include/glib-2.0/glib/gasyncqueue.h:34:0,
                 from /usr/include/glib-2.0/glib.h:34,
                 from rmedigicontrol.h:1,
                 from rmedigicontrol.c:16:
/usr/include/glib-2.0/glib/gthread.h:51:16: error: '_GMutex' defined as wrong kind of tag
In file included from /usr/include/glib-2.0/glib.h:108:0,
                 from rmedigicontrol.h:1,
                 from rmedigicontrol.c:16:
/usr/include/glib-2.0/glib/deprecated/gthread.h:126:0: warning: "g_static_mutex_get_mutex" redefined
/usr/lib/glib-2.0/include/glibconfig.h:171:0: note: this is the location of the previous definition
/usr/include/glib-2.0/glib/deprecated/gthread.h:127:0: warning: "G_STATIC_MUTEX_INIT" redefined
/usr/lib/glib-2.0/include/glibconfig.h:170:0: note: this is the location of the previous definition
/usr/include/glib-2.0/glib/deprecated/gthread.h:135:3: error: conflicting types for 'GStaticMutex'
/usr/lib/glib-2.0/include/glibconfig.h:159:30: note: previous declaration of 'GStaticMutex' was here
make: *** [rmedigicontrol.o] Error 1
any help getting this to build would be most welcome, or any pointers to an existing package which will install in Studio 13.37... without this, i'm dead in the water!

thanks much in advance... cheers!
.pltk.
 
Old 06-20-2013, 03:28 PM   #2
plutek
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
addendum.... all the various tools in alsa-tools are in separate directories in the source tarball. i have just compiled and installed the two i needed directly from source with no troubles.

so, perhaps this is some issue with the slackbuild for the package, or with one of the other tools in the package.

hmmmmmm..... would be nice to solve, but i now have what i need on my system!

cheers!
.pltk.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alsa to pulseaudio to Alsa - skype only problem Weber Kai Slackware 0 01-27-2012 07:23 PM
SlackBuild to make both STATIC and SHARED wireless-tools package. GrapefruiTgirl Slackware 1 01-31-2010 05:06 PM
Any Interest in a SlackBuild for The Generic Mapping Tools tronayne Slackware 5 01-19-2010 07:39 PM
Slackbuild problem http:// Slackware 11 04-07-2008 10:46 PM
problem with ALSA, no sound through alsa, oss works SB Live! 5.1 Michalxo Linux - Hardware 2 01-21-2007 05:24 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration