LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-16-2009, 02:23 AM   #1
yasker
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Question TrueCrypt 5.1a Not enough data available or broken pipe error


Greetings to all,

I downloaded the TrueCrypt 5.1a slackbuild from:
~alien/slackbuilds/ and installed it in Slackware 12.2.

It works great! Thanks Alien BOB.

However I have some files encrypted with TrueCrypt Ver. 6.0a in Windows vista and tried to mount them with the TrueCypt 5.1a from the Slackbuild and it didn't work.

when trying to mount the files for the first time TrueCrypt shows the following error :
Not enough data available

If I try it again then it shows the following error:
broken pipe

Is it a problem with the versions of TrueCrypt or is just that I need to do something more in order to mount the files encrypted in Vista with the newer version of TrueCrypt?

Thanks in advance.
Have a nice time.
 
Old 01-16-2009, 07:41 PM   #2
titopoquito
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Ruhr Area, Germany
Distribution: Slackware64 14.0
Posts: 1,525

Rep: Reputation: 94
I don't know what the problem is. Just in case you don't know it, there is a slackbuild for 6.1a (and a package) at slacky.eu: http://repository.slacky.eu/slackwar...ruecrypt/6.1a/ - to check if it's version dependent or not.
 
Old 01-17-2009, 01:52 AM   #3
yasker
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by titopoquito View Post
I don't know what the problem is. Just in case you don't know it, there is a slackbuild for 6.1a (and a package) at slacky.eu: http://repository.slacky.eu/slackwar...ruecrypt/6.1a/ - to check if it's version dependent or not.
Thanks titopoquito.

I actually didn't know about it.

I'll download and try it.

Thanks again titopoquito.
 
Old 01-17-2009, 01:39 PM   #4
yasker
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hello everybody, again.

I have installed the TrueCrypt 6.1a pkg from:

http://repository.slacky.eu/slackwar...ruecrypt/6.1a/


But if I try to start truecrypt I only get this message:

truecrypt: error while loading shared libraries: libwx_gtk2u_adv-2.8.so.0:
cannot open shared object file: No such file or directory

Then I installed all the libraries with gtk in the name from:
http://repository.slacky.eu/slackware-12.2/libraries/

gtkmm-2.12.7-i486-2as.tgz
gtk-sharp-2.12.6-i686-1as.tgz
gtksourceview2-2.4.1-i486-1as.tgz
gtksourceview-1.8.5-i486-2as.tgz
gtk-engines-2.16.1-i486-1as.tgz
gtk+extra-2.1.1-i486-3sl.tgz

I get the same error still.

What can I do?

This is the first time I have a problem with a package so I don't know what to do.

Need some help, please.
 
Old 01-17-2009, 01:51 PM   #5
titopoquito
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Ruhr Area, Germany
Distribution: Slackware64 14.0
Posts: 1,525

Rep: Reputation: 94
You can grab the slackbuild, uncomment the lines for the static wx build and build it from source. Else you need wxGTK.

To be more clear: Download all files from http://repository.slacky.eu/slackwar...rypt/6.1a/src/ then edit the truecrypt.SlackBuild file. There are some lines commmented out about wxGTK, they are easy to find. Then run the truecrypt.SlackBuild script from command line to build the package.

Last edited by titopoquito; 01-17-2009 at 02:21 PM.
 
Old 01-17-2009, 02:23 PM   #6
yasker
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks again titopoquito.

I'll do that.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
broken pipe/connection reset by peer - error writing data to the network slozzy Linux - Server 2 10-04-2008 12:03 PM
PWC - Broken pipe error taladan Linux - Software 5 06-05-2006 04:00 PM
Broken Pipe error with rpmbuild in rh9 tuxfood Red Hat 1 05-21-2005 05:30 PM
Broken pipe error when sending data on LAN Tanc Linux - Networking 2 09-14-2003 06:16 AM
Broken Pipe Error ken734 Linux - Newbie 6 09-04-2003 10:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:02 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration