LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-24-2003, 12:11 PM   #1
kiddyo
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Location: U.K
Distribution: Slackware
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Soundblaster PCI128 problems


Total newbie to slackware and even linux and so haven't a clue how to set up my sound card a Soundblaster PCI128. Whenever i start X i get an error "error while initialializing the sound driver. Device /dev/dsp can't be opened (no such device)"

Any help would be great, currently using slack 8.1
 
Old 02-24-2003, 12:31 PM   #2
carlywarly
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Sunny Southport, again.
Distribution: PCLinuxOS 0.93 and 0.92, Vector sometimes
Posts: 825

Rep: Reputation: 30
Have a look at this reply -
http://www.linuxquestions.org/questions/history/40161

My 128 uses the 1371 driver, but you may need to try others, as in the thread.
 
Old 02-24-2003, 12:48 PM   #3
Astro
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Ballston Lake, NY
Distribution: Slackware, Debian
Posts: 660

Rep: Reputation: 30
I believe my old SB 128 used the 1370 but I can't be sure, I don't think it was the 1371, but I could be wrong. In the rc.modules in /etc/rc.d it shows this

# ES1370 support, such as Sound Blaster 128PCI:
#/sbin/modprobe es1370
# ES1371 support, such as Sound Blaster 64V PCI:
#/sbin/modprobe es1371

so take a pick, uncomment one, and see if it works.
 
Old 02-24-2003, 02:29 PM   #4
kiddyo
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Location: U.K
Distribution: Slackware
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Cheers guys got it working just like you said, sweet as!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sarge Soundblaster PCI128 andrewgates1979 Debian 1 06-23-2005 06:25 PM
no sound - mandrake 10.1 soundblaster pci128 Zhou Yi Linux - Hardware 12 04-05-2005 07:00 AM
SB PCI128 problem... CMT Linux - Hardware 3 01-12-2005 05:16 PM
soundblaster problems christong Linux - Hardware 1 10-17-2003 01:37 PM
Sound Blaster PCI128 issues. PLEASE HELP!! Chypmunk Linux - Software 8 01-27-2002 05:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:17 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration