LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-25-2007, 08:21 PM   #1
fordwrench
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Location: Cleveland, Tx
Distribution: debian,freebsd,slackware, and ubuntu
Posts: 15

Rep: Reputation: 1
Slackware 12.0 on Acer 3680-2682 No Sound!!! :(


Have an acer 3680-2682 and Installed SW12.0 and have no sound.
What can I do to get it working?

I have read everything in these forums that pertain to an acer and
alsa and Intel 883 sound chip. But I still have no sound.
Also have read everything on google and altavista.

Please help me.

Fordwrench
 
Old 08-25-2007, 08:24 PM   #2
hitest
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Prince Rupert, B.C., Canada
Distribution: Slackware, OpenBSD
Posts: 4,243

Rep: Reputation: 573Reputation: 573Reputation: 573Reputation: 573Reputation: 573Reputation: 573
Did you run these three commands as root?

#alsaconf

#alsamixer

#alsactl store
 
Old 08-25-2007, 08:34 PM   #3
Laurana
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Location: USA
Distribution: Slackware 12
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
I have no idea if this will help, because I use v9.1 slackware.
This version is quite finicky about sound. I'm not the one who came up with this command, it was my Dad.
I have to go into root and type this command:
chmod 666 /dev/sound/*
The command makes it so all users can perform the read and write function for sound.
It only works as long as you keep the computer on. When you restart, it needs to be typed in again.

I hope this is useful to you. If not... It was worth a try.
 
Old 08-29-2007, 01:11 AM   #4
fordwrench
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Location: Cleveland, Tx
Distribution: debian,freebsd,slackware, and ubuntu
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Thanks for the reply....
did some more reading and recompiled alsa again...

Alsa quit giving errors on boot and after certain mixer configuration changes I now have sound...

Thanks
Fordwrench
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound on Acer Aspire with mepis Tuinis-Magnus Linux - Laptop and Netbook 0 02-10-2007 08:45 AM
no sound on acer aspire 1640 El Fluffo Linux - Laptop and Netbook 7 06-05-2006 12:57 PM
Slackware 10.2 and Acer Travelmate 4020 haysus Linux - Laptop and Netbook 1 12-31-2005 08:16 PM
Sound driver for Acer tm4101 petrik Linux - Laptop and Netbook 7 11-09-2005 04:52 AM
No sound on Mandrake 9.1, Acer Laptop Seajays Mandriva 3 10-25-2003 09:04 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:22 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration