LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-12-2007, 09:17 PM   #1
hyphae
Member
 
Registered: Jan 2007
Location: Atlanta
Distribution: Slack 11
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
Blk screen on boot up; viewable again on desktop


So I recompiled my kernel to 2.6.19.2. Everything's working fine, except for my video card and this issue here. But I tink I cant remove my video modules, until i get into init 3. But anyway, after I recompiled my kernel, rebooted, everything seems to be fine. My lilo thing shows up, but then after i hit enter.. the screen goes to taht dark grayish color. It's on -- the monitor is on with the green light n all, but I cant see anything. I waited for a lil while to see if it'd come to, but it enever did. I heard my computer making noises, so I thought I'd give it a shot and attempt to log in. Which it did successfully. I logged in and typed startx. Then my monitor flicked off and then back on and the KDE loading displayed showed with my mouse cursor. And everythign works from there on. Anyone know the reasoning for this? I assume I left something out in my recompile. Anyone got any pointers to whic section of the compile or?? Thanks!!
 
Old 02-12-2007, 09:32 PM   #2
uglydot
Member
 
Registered: Mar 2003
Distribution: Gentoo
Posts: 232

Rep: Reputation: 30
Sounds like you need to compile your console framebuffer in. Then also compile in some fonts.

I.E, Y to "Support for frame buffer devices" in graphics support under drivers.

Then I use Y to VESA VGA graphics support

Then Y to some compiled in fonts. I have a kernel patched for bootsplash and my config seems a bit different here so I'll leave it to someone that can see what you see on their screen, or if you can figure it out wonderful.
 
Old 02-13-2007, 01:19 PM   #3
hyphae
Member
 
Registered: Jan 2007
Location: Atlanta
Distribution: Slack 11
Posts: 46

Original Poster
Rep: Reputation: 15
lol, thanks buddy. I appreciate it a lot.

you know what i'm about to do..

 
Old 02-13-2007, 02:24 PM   #4
hyphae
Member
 
Registered: Jan 2007
Location: Atlanta
Distribution: Slack 11
Posts: 46

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Everything's working. Thanks a bunch!!
 
Old 02-21-2007, 03:07 PM   #5
number2pencil
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Ohio
Distribution: Slackware
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Yes, thank you very much! I had this problem too after my kernel updte....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
public_html not viewable to vsFTPd users but is viewable to HTTP users Luth_AC Linux - Networking 3 06-10-2006 03:27 PM
To enlarge viewable screen grautu Suse/Novell 3 10-12-2005 10:28 AM
viewable outside shadz Linux - Networking 2 12-22-2004 05:50 PM
Blank blue, wavy screen on first boot -- no desktop or dialog box lukearndt Linux - Hardware 11 02-11-2004 06:46 AM
apache not viewable by the outside shycalais Linux - Software 5 12-18-2003 09:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:58 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration