LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-04-2013, 04:48 AM   #1
spiritual_fraud
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2013
Distribution: Slackware, Gentoo
Posts: 7

Rep: Reputation: Disabled
[HowTo] -current: problem Bumblebee 3.2 & nvidia driver


Hi!
Here's quick tip to get nvidia working properly with bumblebee 3.2:

if you get this message:

Code:
$optirun -vv --debug glxspheres
Code:
[ERROR]Cannot access secondary GPU - error: [XORG] (EE) Failed to load module "nouveau" (module does not exist, 0)

[ERROR]Aborting because fallback start is disabled.
Assuming that you blacklisted nouveau, and want the nvidia driver instead, simply delete busid.conf under

Code:
/etc/bumblebee/xorg.conf.d/busid.conf
and everything will be back to normal

Would be good to add this to the troubleshooting section here (again this problem seems to occur with bumblebee version 3.2):

http://docs.slackware.com/howtos:har...nvidia_optimus
 
Old 05-04-2013, 05:38 AM   #2
sycamorex
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: London
Distribution: Slackware64-current
Posts: 5,581
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 1033Reputation: 1033Reputation: 1033Reputation: 1033Reputation: 1033Reputation: 1033Reputation: 1033Reputation: 1033
Quote:
Originally Posted by spiritual_fraud View Post
Hi!
Here's quick tip to get nvidia working properly with bumblebee 3.2:

if you get this message:

Code:
$optirun -vv --debug glxspheres
Code:
[ERROR]Cannot access secondary GPU - error: [XORG] (EE) Failed to load module "nouveau" (module does not exist, 0)

[ERROR]Aborting because fallback start is disabled.
Assuming that you blacklisted nouveau, and want the nvidia driver instead, simply delete busid.conf under

Code:
/etc/bumblebee/xorg.conf.d/busid.conf
and everything will be back to normal

Would be good to add this to the troubleshooting section here (again this problem seems to occur with bumblebee version 3.2):

http://docs.slackware.com/howtos:har...nvidia_optimus

Thanks for the above tip. Feel free to add it to the slackdocs howto yourself. I'm sure people will find it useful. The info on registering with slackdocs is at the bottom of the main page
 
1 members found this post helpful.
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware64-Current + Bumblebee nvidia proprietary driver not found (but exists) TommyC7 Slackware 2 08-16-2012 04:21 AM
Problem Nvidia Optimus Technology linux Support (bumblebee apps) jao_madn Linux - Laptop and Netbook 4 05-27-2012 07:26 AM
Pls Help (Crashing system) - Debian 6.04 + Geforce GT 540M (bumblebee & nvidia driver TheThinker82 Linux - Hardware 2 05-01-2012 11:33 AM
ATI & nVIDIA Video Driver HOWTO on the front page t3gah LQ Suggestions & Feedback 1 03-21-2005 07:28 AM
Nvidia driver & Mandrake 9 problem hiran Linux - Hardware 4 04-03-2004 10:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration