LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-19-2004, 05:13 AM   #1
velska
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Finland
Distribution: Fedora 14, Ubuntu 10.4 LTS
Posts: 65

Rep: Reputation: 15
starting iptables fails with rhl9 and kernel 2.6.1.


I was proud of myself for finally successfully compiling my own kernel. I built a 2.6.1 from the generic source code and it comes up nicely, for the most part, but it rags about starting iptables. [Failed] is what I get.

Does anyone have good pointers? This may be something very obvious, so please be patient... when I shut down the new kernel, it seems to "stop" iptables, although it complains about not being able to start it.

I'd like to use the new kernel, because I get at least double hard disk speed (kernel 2.4.20 won't put my hdparm setting beyond udma2, while the new one gives udma6), but I want my firewall up.
 
Old 06-19-2004, 08:22 AM   #2
Andrew Benton
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Birkenhead/Britain
Distribution: Linux From Scratch
Posts: 2,073

Rep: Reputation: 64
What options did you enable on the Device Drivers-> Networking Support-> Networking Options-> Network packet filtering-> IP: Netfilter Configuration menu? It's probable safest to just say yes to them all if you're not sure which ones you need.
 
Old 06-19-2004, 09:33 PM   #3
kenji1903
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: M'sia, Aus, Chn
Distribution: Redhat Linux 8 & 9, Fedora Core 2, XP
Posts: 301

Rep: Reputation: 30
I am also having problems with IPTables myself...
The weird thing is I get different problems everytime I compile the kernel

There is one odd one which I encountered recently, the IPTables work fine in kernel 2.6.4, I was so happy since I compiled the filters as modules...
But when I went back to my old (original) kernel, I get IPTable failures! haha

Andrew: I agree with your method since I got it to work last time
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
starting MTA fails e1000 Debian 7 07-05-2014 05:44 PM
Boa fails while starting with error.Any idea gaddargarson Linux - Software 1 08-28-2005 04:09 AM
Starting Xine Fails jagman026 Linux - Software 1 10-08-2003 06:08 PM
gdm fails to finish starting, why? mark_umr Linux - General 1 12-19-2002 11:43 PM
Starting system logger fails dwynter Linux - Newbie 5 06-26-2002 03:38 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration