LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-14-2007, 04:05 AM   #1
nagesh_sonone
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2007
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Problem while bootimg : 'Configuring Kernel Parameters [OK]'


Hi All,
I am using RedHat 9.0 linux(SHELL only, NO GUI). When I boot my PC after passing through "Kernel Parameter [OK]" it is hanging out.
If I press CTRL+C its procedding upto system log and hanging again.Please can anybody tell me how I can resolve this problem??

Thanks & Regards,
Nagesh
 
Old 06-15-2007, 03:37 AM   #2
mufy
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Kuwait
Distribution: Currently - AIX | Previously - RHEL 4 ES, FC 10
Posts: 206
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 30
Hi Nagesh,

It'd be a little more helpful if you could let us know as to what you'd done just before getting into the problem you've specified. For example, any alterations in configuration files, etc.

Also, what is the hardware on which you're running RedHat 9.0?
 
Old 06-17-2007, 11:30 PM   #3
nagesh_sonone
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2007
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi Mufy,
I am using P-III (700 MHz)/Intel 810 hardware PC.I had configured nothing for kernel parameter.It was just normal RH9 installation with minimal package and adding gcc,gcc++,nasm extra to it.
After the installtion it worked for some days and suddenly this problem started to come.If I do complete harddisk formating/partitioning still its not working.This is second time I am facing this problem.After several intstalltion it worked for some days last time.
I am confused if some hardware problem is there ... which hardware I should try for ??? cuz its giving me no hint on that !!
Mufy is there any way to debug and check where exactly problem is ??
and thanks for your reply.

Nagesh
 
Old 06-18-2007, 12:11 PM   #4
mufy
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Kuwait
Distribution: Currently - AIX | Previously - RHEL 4 ES, FC 10
Posts: 206
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 30
Hello there once again Nagesh,

Those of us who have become a part of LQ have a certain level of unconditional commitment to the community. As we too have experienced and are experiencing one difficulty or the other. In those times, we look forward to the fraternity to chip in and help us. In short, it's our pleasure to respond and be of some assistance.

Nagesh, I'd suggest that you try replacing your RAM module. It is one among the few possibilities I have come across in my few years trouble-shooting Linux boxes.

Do come back with that result and let's see what can be done.
 
Old 06-21-2007, 11:28 PM   #5
nagesh_sonone
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2007
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks Mufy, thanks a lot.
I chnaged my CMOS bat.(which had got dead several days before) and now linux is working fine
The idea struck to my mind when I saw the next thing kernel do after configuring its parameter, it was clock.
Mufy , I think you are more touch with the forum so please if possible convey this to those who suffer with this problem because I dont want anybody waste his time on this problem as it took me around 2 weeks to resolve.
sorry for anything wrong in my words,
Regards,

Nagesh.
 
Old 06-22-2007, 02:40 PM   #6
mufy
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Kuwait
Distribution: Currently - AIX | Previously - RHEL 4 ES, FC 10
Posts: 206
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 30
Well Nagesh...

You're most welcome. Glad to know that you finally solved it on your own.

As discussions remain in the forum, there is no further need to carry this any further. People will find it one way or the other.

The other reason being that, it is only during searches for solutions to one's problems do one learn more.

Hoping that LQ will come to your aid in future as you sure are likely to run into problems.

Aren't we all :-)?...
 
  


Reply

Tags
hanging, redhat


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Struck at "Configuring Kernel Parameters " in Fedora core 3 booting infantpapa Linux - Software 12 06-03-2005 05:42 PM
Struck with "configuring kernel parameters" at boot in Fedora core 3 infantpapa Linux - Software 1 12-18-2004 11:12 AM
Configuring Kernel Parameters jcruzs Fedora 5 12-04-2004 01:03 AM
fedora 3 get stuck at 'configuring kernel parameters' message at boot badsykes Linux - Newbie 5 11-18-2004 04:03 AM
Bootup stops @ "Configuring Kernel Parameters" mallikarjunasj Linux - Software 4 10-28-2004 03:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:15 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration