LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-18-2003, 11:46 AM   #1
barrys
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: London
Distribution: Susi 9.1, Man10 amd64, Man10.1
Posts: 243

Rep: Reputation: 30
How do you mount usb devices on RH9


I have been unable to find my usb on RH 9.0.

I have plugged in a usb cardreader and the power light does not come on.

When I had Mandrake 9.2 on the same machine it detected the usb as a scsi and I
found it on the right click under hardrives as a scsi?

Anyone, help with this please.
 
Old 10-18-2003, 03:33 PM   #2
kasperhans
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: right behind the moon
Distribution: gentoo
Posts: 466

Rep: Reputation: 30
first go to your terminal and do a dmesg to see what devices are on which port if it if e.g. /dev/sga then go to your terminal su and then do mount /dev/sga/ /mnt/yourfolder or whereever it should be mounted
 
Old 10-19-2003, 08:27 AM   #3
barrys
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: London
Distribution: Susi 9.1, Man10 amd64, Man10.1
Posts: 243

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I looked in mnt and it has no directories in it. I made a directory there called dazzle

Is that OKso far?

It asks for a filesystem type. when I do /dev/sdb1/ /mnt/dazzle

what is the full command line and type for a photo flash card?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB storage devices difficult to mount and use jaakkop Slackware 4 11-16-2005 05:03 PM
Problems with USB devices RH9 oookiezooo Linux - Newbie 3 04-26-2005 10:47 AM
USB devices not registering in /dev (RH9) coolingtower Linux - General 2 08-22-2004 04:56 AM
Problem mount USB devices. jonostew Linux - Hardware 4 08-20-2004 01:39 PM
Using USB devices in RH9 Neorio Red Hat 2 09-02-2003 01:15 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration