LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 03-15-2007, 05:56 PM   #1
whiskeyhunter
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Wifi Sweex 140 Nitro PCI losing packets



OK first of all i am freshman so pls don't shout ;-)
i managed to get the internet access from linux via wifi card SWEEX LW142 but this card loses loads of packets and as for that connection is really SLOW ;-) Debian etch 686

As it is intersil chipset i firstly tried sth from prism site but it won't work and isl_whattheheckthenamewas probably is working but i cannot download it in any tarred version. OK so i sticked to ndiswrapper, which worked for some time (15 minutes) with card afterwhich freezed. I got this problem out changing debians 1.19 ndiswrapper to newest one (i know it's somehow against the integrity but make uninstall works) then card stopped freezing and started working.


In my neighbourhood there is only one network but at channel 10 so i stick with channel 1. i configured it could ping google and other sites, but i lose about 60-90% of packets doing so.
I don't know whether i configured the card incorectly but i have no idea what to check else.

in win vista card works but for 15 seconds but not losing packets ;-), but dumping kernel after mentioned time.

as for settings card is set for all it's feauters in driver files in /etc/ndiwrapper just like manufacturer tells to do, iwconfig is set to use only chanel 1 at interface wlan0.

I can't really tell what else could be important for you so could you help me with it a bit

Pls don't tell me to read some guides cause i read them all and most of them haven't worked with my card i have my second thoughts that the card can be somehow disturbed by the traffic in the neighbouring network, but i really have no idea how to fix it.

Last edited by whiskeyhunter; 03-15-2007 at 05:58 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BCM4318 native kernel drivers FC6 losing packets Diagmato Linux - Wireless Networking 1 10-29-2006 05:25 AM
WIFI battle won but the war I am losing DaveyB Linux - Wireless Networking 1 09-27-2006 12:41 PM
Best WiFi PCI (or else) card in general for Linux and WiFi network experimentation? ICEMANII Linux - Wireless Networking 2 09-21-2006 04:50 PM
Arp packets and Wifi Promisc mode SirSlappy Linux - Security 1 12-06-2003 10:02 AM
iptables (netfilter) losing packets! koningshoed Linux - Security 4 06-28-2003 04:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:24 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration