LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 04-28-2005, 10:36 PM   #1
Bug
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
The igp 320M the dual monitor configuration and the error...


Hello everybody

I have a major problem with the configuration of Xorg about the radeon driver and the dual monitor desktop concept.

I use a Fujitsu-Siemens laptop which has an ATI IGP 320M graphics adapter.

The driver consists not to operate the displays simultaneously (the LCD panel and the external CRT monitor)

The error is always:
Code:
(WW) RADEON(0): Failed to detect secondary monitor, MergedFB/Clone mode disabled
My xorg.conf is the following

Code:
###LCD#####
Section "Monitor"
        Identifier   "Monitor0"
        Option  "DPMS"
        HorizSync       30-60
EndSection

###CRT####
Section "Monitor"
        Identifier   "Monitor1"
        Option       "DPMS"
        HorizSync       30-60
EndSection

Section "Device"
	Identifier  "Card0"
        Driver      "radeon"
	BusID       "PCI:1:5:0"
	Option "MonitorLayout" "LVDS,CRT"
        Screen  0
EndSection

Section "Device"
	Identifier  "Card1"
        Driver      "radeon"
	BusID       "PCI:1:5:0"
	Option "MonitorLayout" "CRT,LVDS"
        Screen  1
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device     "Card0"
        Monitor    "Monitor0"
        DefaultDepth 24
SubSection "Display"
                Depth     24
                Modes     "1024x768"
        EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen1"
        Device     "Card1"
        Monitor    "Monitor1"
        DefaultDepth 24
SubSection "Display"
                Depth     24
                Modes     "1024x768"
        EndSubSection
EndSection

Section "ServerFlags"
       Option  "Xinerama"
EndSection

Section "ServerLayout"
        Identifier     "X.org Configured"
        Screen      0  "Screen0"
        Screen      1  "Screen1" RightOf "Screen0"
        InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
        Option "Xinerama" "on"
EndSection
Also the driver recognizes the devices as following

Code:
(II) RADEON(0): Primary:
 Monitor   -- LVDS
 Connector -- DVI-I
 DAC Type  -- TVDAC/ExtDAC
 TMDS Type -- NONE
 DDC Type  -- NONE
(II) RADEON(0): Secondary:
 Monitor   -- CRT
 Connector -- VGA
 DAC Type  -- Primary
 TMDS Type -- NONE
 DDC Type  -- VGA_DDC
Is the above correct? I believe the DAC types should be different.

If I change the order of LVDS and CRT in xorg.conf then the CRT monitor works but not the LCD one.

I tried to change the Screen sections using the same device but the error is the same.

Is something incorrect about the .conf? Or something else is going on?

Thanks in advance
 
Old 05-01-2005, 03:31 PM   #2
Robert G. Hays
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Atlanta, Ga., USA
Distribution: Gentoo, Mandrake, ~others
Posts: 157

Rep: Reputation: 30
Have you gone to the ATI site, found out which driver is for your card, and run the 'fglrx'config' or whatever for your driver?

Also, it is within the possible that the lappy-chip does not know dual- or extended-screen output.

www.google.com/linux is your best resource here; along with the ATI and F-S sites. Search terms should include things like:
dual-monitor (also without the dash and "inside quotes")
dual-head (ditto)
wide-screen ()
wide-desk(top)
etc.
lol,
 
Old 05-26-2005, 04:00 PM   #3
kingmorpheus
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Hi,
I just had the same problem with my Fujitsu and used the solution provided here:
http://lists.freedesktop.org/piperma...er/004786.html
I hope that helps,
Achilleas
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI IGP 320M and archlinux noamsml Linux - Hardware 0 07-20-2005 07:15 AM
Ati Radeon Igp 320m dkitt10 Linux - Hardware 12 02-16-2005 08:46 PM
Radeon IGP 320M rcnsd Suse/Novell 8 11-03-2004 08:47 PM
opengl locks with radeon igp 320m Kman12 Linux - Laptop and Netbook 3 07-14-2004 12:09 PM
ATI IGP 320M acceleration orlenok Linux - Laptop and Netbook 1 09-30-2003 09:10 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:03 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration