LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-10-2005, 08:31 PM   #1
messiahnet
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Some Modules Won't Load. Upgraded From 2.4 To 2.6


Here's the rundown. I recently installed kernel 2.6.8.1 over the RedHat Linux 7.3 default kernel (2.4.18). I installed the latest version of modutils. I then downloaded rusty's module-init-tools, even ran a "make moveold" for 2.4 compatibility. Everything installed great. My 2.6 kernel modules (serial drivers, ethernet drivers, etc) insert into the kernel with no trouble at all. But, I'm trying to install Conexant modem drivers (provided by Linuxant). Linuxant's script checks some things, downloads the proper package, builds it, and then ATTEMPTS to install it. Toward the end of the installation, it fails saying:

ERROR: hcfpci driver not active
error: execution of %post scriptlet from hcfpcimodem-1.03full-1 failed, exit status 1

ERROR: Installation of the package failed!

The output of hcfpciconfig --dumpdiag reads this:

...
+ modprobe -v /dev/ttySHCF
install /sbin/modprobe hcfpcihw
insmod /lib/modules/2.6.8.1/extra/hcfpciosspec.ko diagmajor=242
WARNING: Error inserting hcfpciosspec (/lib/modules/2.6.8.1/extra/hcfpciosspec.ko): Invalid module format
insmod /lib/modules/2.6.8.1/extra/hcfpciengine.ko
WARNING: Error inserting hcfpciengine (/lib/modules/2.6.8.1/extra/hcfpciengine.ko): Invalid module format
insmod /lib/modules/2.6.8.1/extra/hcfpciserial.ko serialmajor=240
WARNING: Error inserting hcfpciserial (/lib/modules/2.6.8.1/extra/hcfpciserial.ko): Invalid module format
insmod /lib/modules/2.6.8.1/extra/hcfpcihw.ko
FATAL: Error inserting hcfpcihw (/lib/modules/2.6.8.1/extra/hcfpcihw.ko): Invalid module format
FATAL: Error running install command for /dev/ttySHCF
...

On my 2.4, the installation finished and the modem worked perfectly. But as you can see, I am having problems. I check the file extension for the modules, it is the ".ko" file extension which is, as I understand, a 2.6 kernel extension for modules. I have looked for answers many places. Unfortunately, there's not a whole lot of Linuxant driver gurus out there.

This sucks though. Any suggestions would be helpful for sure. Thanks.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
modprobe: FATAL: Could not load /lib/modules/.../modules.dep Ankardo Debian 9 02-01-2011 05:09 PM
Upgraded X - load dual monitors tw001_tw Slackware 2 01-02-2005 07:21 PM
Upgraded Kernel via upgradepkg Can't Find Modules KingofBLASH Slackware 2 03-03-2004 07:13 PM
FATAL: could not load /lib/modules/2.6.1/modules.dep Fr33B33R Slackware 3 01-12-2004 05:40 AM
modules.conf - Cannot get modules to load automatically gundelgauk Linux - General 1 12-27-2003 11:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:22 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration