LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-29-2002, 08:50 PM   #1
maddog
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: Tasmania
Distribution: mandrake 10 community
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
Unhappy problems with sound server with quake3


Have just installed Mandrake 9.0 and put quake3 on.

the game exits with the following error

------- sound initialization -------
/dev/dsp: Broken pipe
Received signal 11, exiting...

Now all other games the sound works fine, I have ut2003 running fine, warcraft 3 and heaps of other games.

Any ideas were I should start to try and fix this problem.
 
Old 02-10-2003, 10:46 PM   #2
Bran6don
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Location: Houston, TX
Distribution: Slackware 8.1/ Mandrake 9.1
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
One problem with quake 3 is that it tries to write directly to /dev/dsp for all the sound, instead of talking directly to the sound server. There is a way to get around this and still make quake think everything is going like "normal".
Try starting it with the command line:
>artsdsp -m quake3
This works for me in KDE, but it creates a lag in the sound. I've been looking for a better way to get around this, actually.
How do other people do it?
 
Old 04-13-2003, 09:45 PM   #3
willywonka
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Location: Kansas
Distribution: Slackware 9.0
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
I was having problem with Quake 3 also, but I just made sure I had permission by using 'chmod 777 /dev/dsp' and now it works like a charm.
 
Old 04-14-2003, 04:19 AM   #4
maddog
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: Tasmania
Distribution: mandrake 10 community
Posts: 42

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Talking

Thanks

Had tried several other methods mentioned in the threads on this topic an dnone of them worked. But this did, who would of thought it would be that simple

cheers
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quake3: No sound or no game theonebeyond Linux - Games 6 03-17-2005 08:58 AM
ac97 no sound w/quake3 spooge Slackware 0 01-29-2005 07:05 PM
Sound in Quake3 but not other programs theoldman Fedora 0 08-11-2004 07:20 PM
Quake3 Sound stodgel Linux - Software 7 02-20-2004 08:03 AM
problems with ut goty and quake3 sound umboody Linux - Software 1 07-21-2003 07:38 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration