LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-17-2004, 12:59 PM   #1
sanfran49
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Oklahoma
Distribution: Debian, Windows 2K,
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
Problems with KDE after setting hostname.


I had KDE working. That was until I typed the following command in Debian:

hostname joshua

Now I get the following error message :

Fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server. ":0.0" after 0 requests with o events remaining.

xauth: (argv) :1: bad display name " none:0" in remove command.

Thanks for the replies.

Tony
 
Old 02-17-2004, 01:25 PM   #2
sanfran49
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Oklahoma
Distribution: Debian, Windows 2K,
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 15
hostname lookup failure

I am getting a hostname lookup failure when I try and start X. I do not have a /etc/hostname file. I am runnin debian . Please help.

Tony
 
Old 02-17-2004, 01:26 PM   #3
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234
Have you tried creating a hostname file or running the command hostname to make one, etc?
 
Old 02-17-2004, 01:28 PM   #4
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234
Is this along the same issues and question you asked here: http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=147218

If so lets keep the discussion all in one thread please and we'll merge these two threads together.

Regards.
 
Old 02-17-2004, 01:34 PM   #5
sanfran49
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Oklahoma
Distribution: Debian, Windows 2K,
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Yes it is.


Thanks,


Tony
 
Old 02-17-2004, 01:58 PM   #6
sanfran49
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Oklahoma
Distribution: Debian, Windows 2K,
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I have now managed to get to the login screen in X windows. However, when I log in as root, it brings up a terminal windows. That's it, it won't start KDE

Tony
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting Hostname abhijeetudas Linux - Networking 1 06-04-2005 08:10 AM
Graphic setting/Xserver problems keep kde from loading penguin1 Linux - Newbie 4 03-16-2004 07:22 PM
setting up my hostname lawkh Linux - Newbie 3 01-23-2004 05:22 PM
setting hostname akamol Linux - General 2 07-03-2003 04:48 AM
setting hostname skunk1 Solaris / OpenSolaris 3 04-02-2003 02:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:25 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration