LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-17-2002, 10:52 AM   #1
Peejay
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
PHP 4.2 and Apache Issues


My system is running RedHat 7.3 and I decided to update to the later version of PHP (4.2.1). My version of Apache is 1.3.23 (the latest RPM package that Redhat has) and was working okay prior to my fiddling around. When I try to start httpd I get this message:

Cannot load /etc/httpd/modules/libphp4.so into server: /etc/httpd/modules/libphp4.so: undefined symbol: apr_bucket_type_file

Now the file /etc/httpd/modules/libphp4.so does exist, that has been checked on.
 
Old 06-17-2002, 11:09 AM   #2
ifm
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: USA
Distribution: RH7.3 & YDL2.1
Posts: 124

Rep: Reputation: 15
Slightly unrelated to your exact error... but I have read many reports that PHP 4.2.1 is pretty unstable and has quite a few quirks and troubles in it. I would suggest just sticking with the stable 4.1.2 version for now until the 4.2x source is stabalized.

Just saying, this error you are having now, will be just one of many according to quite a few other php people I have seen gripe about 4.2.1.

Just a heads up is all.

Regarding your exact error ... it might be trying to run the old php still, because the install of the new php didnt put all the pieces in the right locations. Check your apache conf and find out where the new php installed all the 'new' pieces on the system.
 
Old 06-17-2002, 11:22 AM   #3
Peejay
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Tried an uninstall

Just to make sure nothing prior was left over I did a complete uninstall of PHP and then reinstalled it again but the same apr bucket error comes upa gain.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apache 2, PHP 5, SuSE 9.2 - cannot run php files dickohead Linux - Networking 6 06-28-2006 10:25 AM
php apache or php cgi - php learner rblampain Linux - Security 3 12-17-2004 11:10 PM
slackware, apache and PHP from .tgz - problems with PHP szymon Slackware 2 09-06-2004 04:57 PM
Apache 2, PHP and MYSQL Issues. carpediem Linux - Distributions 3 04-17-2004 08:11 AM
reinstalled apache, php, still no php support SuSE 8.2 hindenbergbaby Linux - Software 1 10-14-2003 01:42 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration