LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-08-2002, 04:42 PM   #1
jcurtiss
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Location: Frisco, TX
Distribution: redhat 8.0
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
brand new install


redhat 8.0, on a 6 gig HD, PII 233, 256M ram. on the boot, everything seems to load fine until it tries to load the GUI. the screen flickers a few times, i even see the mouse cursor for a second or two, then i end up back at the text login screen. at startx, the hard drive hustles for bit, the screen goes black, then i get:

...
(==) Log file: "var/log/XFree86.0.log",...
(==) Using config file: "etc/x11/XF86Config"

Fatal Server error:

_LoaderFileToMem() read() failed: Input/output error

help!
 
Old 11-09-2002, 01:25 AM   #2
GT I.N.C
Member
 
Registered: May 2002
Location: Australia, Sydney, St.Clair
Distribution: Rh 7.3
Posts: 836

Rep: Reputation: 30
What is your video card?

Are you sure you can run RH 8.0 using a GUI on a p2 233?

Well the ram seems capable......but yeh back to your problem, whats your video card?

#Garry

p.s. Welcome to LQ...
 
Old 11-09-2002, 01:54 AM   #3
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Have a look at the log file and post the error here (the error will be near the end of the file-don't post the entire file).
 
Old 11-09-2002, 12:39 PM   #4
jcurtiss
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Location: Frisco, TX
Distribution: redhat 8.0
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
the video card is S3 trio64V+. it was detected on the (i used the graphical) install; it said "S3 Trio64V+ (generic)" driver. there were a couple of other S3 Trio64 drivers in the list. the system requirements say pentium class CPU, with 200mHz recommended.

and i thought i *had* posted the error message. the log file said exactly what the original error said.
 
Old 11-09-2002, 07:10 PM   #5
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Have you looked at "var/log/XFree86.0.log" yet?
 
Old 11-11-2002, 12:30 PM   #6
jcurtiss
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Location: Frisco, TX
Distribution: redhat 8.0
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
during the install, when i set my video card (S3 Trio64V+) and monitor (gateway EV700), then TEST the setting, i get the GUI screen with the "testing 800x600 at 16 bits per pixel....can you read this message" box in the middle. whether i click yes, no, or let it timeout, the screen switches to an error message from my *monitor* saying "out of frequency." the HF is 28.1kHz, the minimum operating frequency is 30kHz. how can the entire *graphical* install work perfectly up until this point, and then konk out? of course, if i skip the "test" phase and complete the installation, when i boot up, i get the original problem listed above.

ps. the log contains the same error message i listed above.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which Brand To Go With!? acostrkalj General 70 11-14-2005 01:46 PM
Brand New Install of FC4, Trouble with USB Stick BuckRogers01 Linux - Newbie 14 07-04-2005 12:04 AM
Brand New Please Help Me PhrozenStyles Linux - Software 6 06-15-2004 11:39 AM
Install Redhat 9 on a brand new hard disk/computer swaungcenter Red Hat 1 01-24-2004 08:34 AM
H.T. install Slackware in a brand new HD with no windows ftonello Slackware - Installation 6 12-31-2003 06:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:01 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration