LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-23-2003, 06:01 AM   #1
embo
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Question avview crashes


I'm not sure whether I have a hardware or a software problem, but I hope you can help me:

Under Suse 8.2 I tried to install my new ATI 8500 DV - Card. After a while I got the card working - but I still can't use the tv-tuner.

When I installed AVview from the Gatos-Project, everthing went good until the first start:

When I try to start it with avview.scp - nothing happens.
When I try to start ist wit start_avview, the program opens and shop a this text:

"It appears you have not open AVview 0.12.0 before.
Please go through all settings and adjust them as appropriate"

Now I can only push the OK - Button - and then AVview is cosing again....

How can I watch TV with this card and programm?
Is the 8500 working with other programs?

Tnanx a lot!!!
 
Old 08-29-2003, 11:24 AM   #2
rs008f
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
I have the same problem I have XFree86 4.3.0 What do you have?
 
Old 09-06-2003, 11:00 AM   #3
embo
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have also the 4.3 version of Xfree - and I solved that problem by reinstalling the complete linux-system...

unfortunately i still can't get any tv-picture... just scramble pictures....

very frustrating...
 
Old 09-06-2003, 12:43 PM   #4
rs008f
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Luckily we have Microsoft Windows. Thanks God!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avview no Makefile hippo159 Linux - Newbie 2 02-28-2005 05:52 PM
Avview Fear Linux - Newbie 0 01-26-2005 06:05 PM
No sound in avview Parksy Linux - Software 0 09-26-2004 09:28 PM
Help with AVview Techweenie1 Linux - Newbie 1 05-17-2004 11:16 PM
avview and redhat 8.0 kraker Linux - Software 0 10-21-2003 03:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration