LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-21-2003, 09:09 PM   #1
britishnemesis
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
ALSA on Fedora


I downloaded all the appropriate src rpm's and everything extracted lovely except ALSA Tools which I don't believe I need anyhow. Ok so now that this is all installed... what do I do to get ALSA running? I know you are supposed to execute a script like:

./snddevices

however I can't find this script anywhere. My installed modules were...

i810_audio 27048 2 (autoclean)
ac97_codec 17064 0 (autoclean) [i810_audio]
soundcore 6500 2 (autoclean) [i810_audio]

I then removed the first two modules but not the third as I didn't think it was necessary.



I then tried the following:

[root@Centurion root]# modprobe snd-card-0
/lib/modules/2.4.22-1.2093.nptl/kernel/sound/snd.o: unresolved symbol schedule_work
/lib/modules/2.4.22-1.2093.nptl/kernel/sound/snd.o: insmod /lib/modules/2.4.22-1.2093.nptl/kernel/sound/snd.o failed
/lib/modules/2.4.22-1.2093.nptl/kernel/sound/snd.o: insmod snd-card-0 failed




Here is my modules.conf:


alias eth0 3c59x
alias usb-controller usb-ohci
#New Values

# ----- ALSA audio drivers -----
# native alsa support
alias char-major-116 snd
alias snd-card-0 snd-intel8x0
# module options
#options snd-intel8x0
# OSS/Free portion
alias char-major-14 soundcore
# card #1
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss

# Save/restore mixer settings
post-install snd-card-0 /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || :
pre-remove snd-card-0 /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :

#Old Values
#alias sound-slot-0 i810_audio
#post-install sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -L >/dev/null 2>&1 || :
#pre-remove sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -S >/dev/null 2>&1 || :


Can anyone help?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA Problem (Fedora 3) Ian_Hawdon Linux - Hardware 0 05-18-2005 11:53 AM
ALSA nFroce 3 Problem (Fedora 3) Ian_Hawdon Linux - Hardware 0 05-07-2005 03:58 AM
fedora 2 + alsa + slmodem semaforo Linux - Hardware 1 06-10-2004 05:14 AM
Fedora 2.6 Kernel & alsa fedeloco Fedora 6 03-09-2004 10:24 AM
How To: Installing ALSA on Fedora Core 1 britishnemesis Linux - Hardware 1 01-12-2004 05:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration