LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-22-2012, 02:47 AM   #1
saivikasd
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 5

Rep: Reputation: Disabled
Exclamation Sound card not detected in puppy linux (lucid) 5.28


I am new to linux. I have installed Puppy Linux (lucid) on my flash drive. My sound card is not detected by puppy. There is no sound icon in the tray. I have runned ALSA wizard. It didn't detect any Sound card. But my sound perfectly works in Windows (my other os). Please help.. Thanks a lot in advance..
 
Old 10-22-2012, 02:49 AM   #2
aetratus
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Location: Internet
Distribution: Fedora, CentOS, Archlinux
Posts: 27

Rep: Reputation: 6
Check the supported card list: http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Main
If your card is on the list, check that the module is available and loaded.

Last edited by aetratus; 10-22-2012 at 02:49 AM. Reason: typo
 
Old 10-22-2012, 02:57 AM   #3
saivikasd
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
If it is not there in the list?
 
Old 10-23-2012, 02:26 AM   #4
aetratus
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Location: Internet
Distribution: Fedora, CentOS, Archlinux
Posts: 27

Rep: Reputation: 6
What is the vendor and model of your soundcard? If you aren't sure, run
Code:
lspci -vvv
and paste the output here (just the bits that identify the soundcard if you recognize it, please).
 
Old 12-21-2012, 01:14 AM   #5
cforput
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
I'm not the OP but have the same problem Here is the cut and paste of my lspci -vvv
********************************
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fd50
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx+
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
Interrupt: pin A routed to IRQ 28
Region 0: Memory at d6400000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=55mA PME(D0+,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [60] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable+
Address: 00000000fee0300c Data: 4191
Capabilities: [70] Express (v1) Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <64ns, L1 <1us
ExtTag- RBE- FLReset+
DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
RlxdOrd- ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop+
MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
DevSta: CorrErr- UncorrErr- FatalErr- UnsuppReq- AuxPwr+ TransPend-
LnkCap: Port #0, Speed unknown, Width x0, ASPM unknown, Latency L0 <64ns, L1 <1us
ClockPM- Suprise- LLActRep- BwNot-
LnkCtl: ASPM Disabled; Disabled- Retrain- CommClk-
ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
LnkSta: Speed unknown, Width x0, TrErr- Train- SlotClk- DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
Capabilities: [100] Virtual Channel <?>
Capabilities: [130] Root Complex Link <?>
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel
***************************************************************
Any help would be greatly appreciated.
 
  


Reply

Tags
alsamixer, beginner, puppylinux, sound card


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Sound card not detected in Bodhi Linux. Ra4011 Linux - Newbie 1 05-02-2012 04:20 AM
[SOLVED] Problem with sound in Lucid Puppy 5.2.5 Atharv Patil Puppy 1 02-08-2012 01:18 AM
Sound card not detected - Linux Mint 10 senzmail Linux - Hardware 1 12-26-2010 12:26 PM
puppy linux (lucid) 5.1.1 cannot connect to the internet aries-santiago Linux - Networking 1 10-07-2010 10:52 AM
LXer: Puppy 5.1 codename Lucid is out- Now is compatible with Ubuntu 10.04 Lucid Lynx package LXer Syndicated Linux News 0 08-15-2010 03:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:19 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration