LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-09-2009, 02:18 AM   #1
rpandey05
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2009
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Sound card not detected in Fedora-9 - Compaq Presario CQ040


Hi,

I've a laptop of Compaq Presario CQ040, I installed Fedora-9 but found that there is no sound. I ran lsmod, lspci and aplay -l command and the respective output is below

[root@localhost ~]# lsmod | grep -i "snd"
snd_hda_intel 330169 1
snd_seq_dummy 6660 0
snd_seq_oss 30364 0
snd_seq_midi_event 9600 1 snd_seq_oss
snd_seq 48448 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_seq_device 10124 3 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq
snd_pcm_oss 42496 0
snd_mixer_oss 16768 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 67076 2 snd_hda_intel,snd_pcm_oss
snd_timer 21640 2 snd_seq,snd_pcm
snd_page_alloc 11400 2 snd_hda_intel,snd_pcm
snd_hwdep 10500 1 snd_hda_intel
snd 48312 10 snd_hda_intel,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd _timer,snd_hwdep
soundcore 9288 1 snd
[root@localhost ~]# lspci | grep -i Audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
[root@localhost ~]# aplay -l
aplay: device_list:207: no soundcards found...


Can anyone help me to configure the sound card and get it working?

Thanks,
Ritesh
 
Old 06-09-2009, 08:28 AM   #2
rpandey05
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2009
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Can any only one solve this issue?
 
Old 08-14-2009, 03:32 PM   #3
revlmh
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Hi rpandey05 - have same issue with fedora 11. Tried a number of suggested solutions - none resolving this. Shame - distro looks great and I have just migrated from windows - dual boot with vista is active, but this is holding me back. can anyone help us. My system shows the same audio controller that seems to be causing the problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sound card not detected in fedora core 3 bobmao Linux - Hardware 6 12-26-2004 05:38 PM
Need Help, Compaq presario sound card (ALI 5451) Mandrake 10.0 netvistki Linux - Laptop and Netbook 3 09-02-2004 11:05 AM
Sound card not detected by Fedora Core 2 and no sound. jgr00 Fedora 4 08-19-2004 01:05 PM
Sound card recommendations for Compaq Presario Steve9999 Linux - Hardware 2 05-23-2004 03:47 AM
Sound Card Driver for Compaq Presario 1655? cowboy45 Linux - Hardware 0 03-17-2004 12:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:28 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration