LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-16-2005, 07:55 AM   #1
su.exe
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Sound...


The problem is that I can't get the music and such to work...
I'm now running slackware 10 and before that RetHat 9 and it was the same problem there.
The wierd part is the the warning-sounds work but not the cd player.

Anyone knows what's wrong?
 
Old 01-16-2005, 08:35 AM   #2
IBall
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Perth, Western Australia
Distribution: Ubuntu, Debian, Various using VMWare
Posts: 2,088

Rep: Reputation: 62
Can you play mp3s - ie does your sound card and speakers work ?

Is the problem only with audio cds ? It is possible that the analogue audio cable from your cd drive to your sound card is missing. It this case, try playing the cds with XMMS, since it is capable of Digital Audio Extraction.

I hope this helps
--Ian
 
Old 01-16-2005, 09:25 AM   #3
su.exe
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by IBall
Can you play mp3s - ie does your sound card and speakers work ?
no, can't play 'em...
<edit> sorry, I can play them with various programs (not CD Player)
but the speakers and sound card do work, (I hear the "close window" and "resize window" noises when I have them on...)

Quote:
Originally posted by IBall
Is the problem only with audio cds ? It is possible that the analogue audio cable from your cd drive to your sound card is missing. It this case, try playing the cds with XMMS, since it is capable of Digital Audio Extraction.
--Ian
nope, doesn't work with XMMS either...

Last edited by su.exe; 01-16-2005 at 10:14 AM.
 
Old 01-16-2005, 04:13 PM   #4
shengchieh
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Palo Alto, CA
Distribution: #! Korora
Posts: 472

Rep: Reputation: 30
Go to my webpage,

http://www.websamba.com/Linux_Docs_Links

and scroll down to

Hardware -> Sound HOWto

Might help.

Sheng-Chieh
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 05:10 AM
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 12:37 PM
FC2: Sound Card (SiS SI7012) Detect But Donot Play Sound rajanaeem Linux - Hardware 0 10-22-2004 03:41 PM
How to make a sound on Realtec ALC-650 card sound on a Shuttle ST62K? Laurent Linux - Hardware 0 05-30-2004 11:57 AM
No Sound : request_module: failed /sbin/modprobe -- sound-slot-0. error = 256 Mebuh Linux - General 0 01-26-2004 07:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:25 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration