LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-27-2004, 03:51 AM   #1
hylke
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: the Netherlands
Distribution: Ubuntu 7.04
Posts: 329

Rep: Reputation: 30
slackware 10.0 soundcard


Hello
I've just installed slackware 10.0 on my pc.
But my problem is, it somehow can't find my soundcard.
It printed out in my console that it couldn't find the soundcard, that happend when i tried to check if evrything whas alright.
Soundcard: onboard soundblaster 5.1
Thanx Hylke
 
Old 06-27-2004, 07:40 AM   #2
darkRoom
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Valencia, espaņa
Distribution: Slack, Gentoo, Custom
Posts: 162

Rep: Reputation: 30
Have you tried to run alsaconf ? Its a supported soundcard so its probably just a teething issue.
 
Old 06-27-2004, 07:57 AM   #3
hylke
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: the Netherlands
Distribution: Ubuntu 7.04
Posts: 329

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Thanx
I haven't tried it yet, but i'il do it right away.
Hylke
 
Old 06-27-2004, 08:55 AM   #4
hylke
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: the Netherlands
Distribution: Ubuntu 7.04
Posts: 329

Original Poster
Rep: Reputation: 30
It still doesn't work.
I got the complete error from kmix when i start it:
Quote:
kmix: Error: Alsa mixer cannot be found.
Please check that the soundcard is installed and the soundcard driver is loaded.
Thanx Hylke
 
Old 06-28-2004, 05:39 AM   #5
darkRoom
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Valencia, espaņa
Distribution: Slack, Gentoo, Custom
Posts: 162

Rep: Reputation: 30
Ok, check the instructions here at alsa, its the sound blaster live you have, right?
http://www.alsa-project.org/alsa-doc...module=emu10k1

good luck
 
Old 06-29-2004, 05:33 AM   #6
hylke
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: the Netherlands
Distribution: Ubuntu 7.04
Posts: 329

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Its kinda stupid question.
But where can i find the alsa source code?
Thanx Hylke
 
Old 07-03-2004, 02:19 AM   #7
maddawg
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Distribution: slack 10
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Unhappy

I also have the problem with starting X Windows system....says sound card cannot be found etc etc...i can play sound fine in console but with a lot of hissing...mostly due to my lack of knowledge I'm guessing
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Soundcard for linux (slackware 9.1, P3, i810). asowani Slackware - Installation 3 12-02-2005 10:38 AM
No Sound on Slackware 10.1 With VIA VT1612A AC97 2.2 Integrated Soundcard necrozen Linux - Hardware 24 10-17-2005 03:43 PM
Getting my soundcard to work in linux slackware 10 Meatball1337 Linux - Software 2 11-01-2004 11:17 PM
soundcard problem on slackware aherrys Linux - Software 0 10-27-2004 06:57 AM
AWE64 soundcard slackware 8.1 problem. gnomeslayer Slackware 3 02-26-2003 08:03 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:10 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration