LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-04-2005, 08:56 PM   #1
ftbreak
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
slack won`t start.


well i am new to linux and installed slackware 10. i partitioned the harddrive and everything installed fine but when i got to the config after the full install i couldn`t get the part where it wants you to make a boot disk work or LILO. those were the only problems. then i finished up the rest of the config settings and rebooted as told. now when i boot up all i get is a black screen with "error loading operating system."

help?
 
Old 02-04-2005, 09:34 PM   #2
teckk
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Distribution: FreeBSD Arch
Posts: 1,825

Rep: Reputation: 221Reputation: 221Reputation: 221
Slack uses lilo.
When you turn on the machine do you get the lilo boot screen before the black screen?
If not you didn't get the boot loader installed correctly.
Put the install disk back in and re-install lilo.
When you turn on the machine you should get a screen asking you to choose your boot Kernel or OS. That's lilo. I haven't installed Slack for a couple of months. Is there a recovery option on the install disk? At any rate you'll need the boot loader installed correctly.

If not a dual boot with windows machine you can install lilo on the MBR. If you can't get it installed right, then post again.
 
Old 02-04-2005, 09:41 PM   #3
ftbreak
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i tried reinstalling lilo in the slack install and it wouldn`t do it. i don`t have windows at all. i removed all partitions and gave everything but 500mb partitioned for slack.

is there any other way to install lilo or get booted into slack?

also i tried lilo on the floppy first it didnt work and i tried the harddrive i think whichever the first option in the list was that didn`t work. i didn`t try MBR though since im not using windows or a dualboot should i try that then?

Last edited by ftbreak; 02-04-2005 at 09:43 PM.
 
Old 02-04-2005, 09:50 PM   #4
teckk
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Distribution: FreeBSD Arch
Posts: 1,825

Rep: Reputation: 221Reputation: 221Reputation: 221
I'm not sure what you have wrong. When I install Slackware 10 I install lilo to the master boot record. Where are you installing lilo to?

Is your BIOS set to boot from that drive?

If you have made changes to the lilo.conf file then you will have to run lilo for the changes to take effect.

When you turn on the machine do you view anything other that a black sceen? Can you boot from a boot floppy?
 
Old 02-04-2005, 09:52 PM   #5
teckk
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Distribution: FreeBSD Arch
Posts: 1,825

Rep: Reputation: 221Reputation: 221Reputation: 221
It sounds like you just didn't get lilo installed right.
 
Old 02-04-2005, 11:27 PM   #6
ftbreak
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
everything installed fine except when i was asked to make a bootdisk it would not read my floppy and kept saying there was a error so i skipped that. then i tried installing lilo i tried all 3 options all of them failed. what should i do i can get slackware to boot now by using "bareacpi.i root=/dev/hda1 noinitrd ro". i guess i just need lilo fixed.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
big problem! tried a live cd, windows won t start anymore lek General 2 09-03-2005 12:44 PM
I'm not sure what to do - Slack won't start up Lintux Slackware - Installation 13 01-29-2005 02:08 PM
Can't get X to start in slack 9.1 zwyrbla Linux - Newbie 3 08-21-2004 11:26 AM
Samba Won"t Start ikw38 Linux - Networking 18 06-17-2003 10:33 PM
Mandrake 9.0 won´t start anymore! ferrantepunto Linux - Software 2 11-19-2002 11:23 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:28 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration