LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-11-2002, 01:13 PM   #1
Mayhem
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Distribution: RH 7.3
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
RH 7.2 & 7.3 Runlevel 3 = Blank Screen


I am somewhat new at Linux so here goes a basic explanation of my problem:

Installed RH 7.2, Server Config with text login... installation goes fine then after reboot the screen goes blank and stays blank. The monitor is getting sync, and in fact if I type in the root account name/password, then startx, X starts fine. In addition, if I change my runlevel to 5, bootup, the screen is blank until X starts. This problem ensures I cannot run runlevel3 unless I startup with 5 then change it on the fly. I also tried RH 7.3 with identical results.

Hardware:
Asus A7M266 Mobo
256MB RAM
GeForce3 TI500 vid
IBM Deskstar 40gb drive (Win XP)
Seagate 40GB drive (Linux 7.3 accessable via boot disk)

Is this a known issue and am I being a complete n00b about this? Thanks!
 
Old 06-11-2002, 01:21 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,378

Rep: Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963
hmm, i can only take a stab in the dark and guess that it is the framebuffer not being happy maybe? try running without one. boot to "linux vga=ask" and pick the standard text mode. presumably you're using lilo, press ctrl + X to get out of the menu choice thingy and type that in. might be it, might not.
 
Old 06-11-2002, 01:34 PM   #3
Mayhem
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Distribution: RH 7.3
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Im actually not using a boot manager due to the fact that I am using WinXP as my primary OS and LILO and/or GRUB don't seem able to auto see XP (learned that the hard way). To get into my RH, I boot with a boot disk.

Will the "linux vga=ask" work with a boot disk? BTW, thanks for the quick reply...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VNC Server & Red Hat 8 - Blank Screen rdeckard Linux - Software 7 12-20-2011 11:13 AM
VNC on Mandrake (9.0 & 9.2) blank screen on client side saavik24 Mandriva 10 09-19-2004 02:19 PM
screen goes blank runlevel 3 ipn1nj4 Fedora 3 07-27-2004 10:39 PM
SUSE 9.0 Pro - Blank Install Screen & Missing Memory Xriva Linux - Laptop and Netbook 4 03-16-2004 12:18 PM
blank logoff screen&triple os boot luistanaka Linux - Newbie 4 09-01-2003 09:38 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:05 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration