LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-28-2011, 07:09 AM   #1
sshoaib
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2011
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Redhat network connectivity issue


I have installed redhat linux in a vmware workstation 7 in a win 7 machine. I have assigned static IP address with NAT VMnet8.
I can ping the win 7 vmnet 8 address from guest linux and can ping win 7wireless physical ip address. I cannot ping anything futher like my router or google.com. With a similar NAT config my Win 7 guest works perfectly.
Any help would be much appreciated - thanks
 
Old 03-28-2011, 07:31 AM   #2
Abeer Varan Dey
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2011
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
You could check whether a Domain Name System(DNS) server has been set in the file /etc/resolv.conf by typing the command
Code:
cat /etc/resolv.conf
And you could check whether the route is set right (the gateway will be the vmnet8 address) using the command
Code:
route

Last edited by Abeer Varan Dey; 03-28-2011 at 08:08 AM.
 
Old 03-28-2011, 07:23 PM   #3
sshoaib
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2011
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by Abeer Varan Dey View Post
You could check whether a Domain Name System(DNS) server has been set in the file /etc/resolv.conf by typing the command
Code:
cat /etc/resolv.conf
And you could check whether the route is set right (the gateway will be the vmnet8 address) using the command
Code:
route
I will try it ASAP
 
Old 03-30-2011, 04:07 AM   #4
sshoaib
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2011
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by sshoaib View Post
I will try it ASAP
I have a win server in vmware in nat and this static config works - 192.168.131.5/24 gway 192.168.1.2 but similar config does not work in the redhat Linux. The Linux is in nat.with this with this config or dhcp I can ping the host machine ip but nothing further can't ping my router/ Internet. On the host pc the vmnet8 is 192.168.131.1 so the gateway 192.168.131.2 works here for the windows server. However this 131.2 ip ping does not work on both guests
Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network connectivity issue sabirafrin Fedora 3 03-17-2010 02:21 AM
Network Connectivity issue parpatel2000 Linux - Newbie 16 12-29-2007 08:58 AM
checking the connectivity in Redhat network pcy Linux - Newbie 1 03-17-2006 03:28 PM
Network Connectivity Issue EERookie Linux - Networking 2 01-30-2005 01:44 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 10:08 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration