LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-14-2005, 10:49 AM   #1
mvo
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Delhi, India
Distribution: Mostly Fedora
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
only root can login to gnome (FC4)


I am running FC4 and, shame on me, only as root. Now I finally made users, but I cannot use my users when login graphically (Gnome). Working in the terminal is no problem (su).
When i login to gnome, the login screens dissapears and for a little while nothing happens (just empty screen) and then it returns to the login screen.
Which log-files could give me useful information or can it be that I should ignite a service... ?

until now I have not found any logfile or source of info to help me out.
btw: i checked permissions, and /usr /usr/bin looks fine for the users

Is there anyone how knows how to deal with this??
 
Old 09-14-2005, 10:59 AM   #2
JTR
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: Hannover / Germany
Distribution: Slackware
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
I don't think it's a service problem.
Logs you'll find under /var/log

How did you generate the user?
adduser, useradd or? With what options?
 
Old 09-14-2005, 11:14 AM   #3
mvo
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Delhi, India
Distribution: Mostly Fedora
Posts: 42

Original Poster
Rep: Reputation: 15
just made the user with useradd without options
Same try in graphic interface Gnome
I checked /var/log already but not yet did I find anything I could relate to this problem, that 's one of my problems in solving this...
 
Old 09-14-2005, 11:23 AM   #4
SirAeryn
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Location: Port Hedland, Western Australia
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Do you actually get to the point of asking for a password? or does it just flash and disappear?
Have you updated any packages recently? like pam or audit.

I had a problem where I'd enter the username press enter... the screen would flash back, then blue, and come back to the login screen asking for username again. I'd upgraded an audit package but not the pam package. They'd both had changed made and needed to work together. Once I updated both packages it worked fine.... I had to uninstall the audit package first.
 
Old 09-14-2005, 11:47 AM   #5
mvo
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Delhi, India
Distribution: Mostly Fedora
Posts: 42

Original Poster
Rep: Reputation: 15
It looks like that, though I not only give the username but also the username as I have to do in in the (graphical) login of fedora.
and I also updated very much recently....
Then the screen flashes back, then blue, and come back to the login screen asking for username and passwd again.

So pam and audit sounds like a good idea. But they are both 100% up2date. I also removed audit and reinstalled and still the problem.

Any other ideas or places to look for hints or causes?

Last edited by mvo; 09-14-2005 at 12:12 PM.
 
Old 09-14-2005, 01:58 PM   #6
mvo
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Delhi, India
Distribution: Mostly Fedora
Posts: 42

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I reinstalled Gnome but the problem stays.
But now, starting FC4 with runlevel 3 instead of 5 I get some clues:
in any other user than root the following happens if I start from runlevel 3 -command line 'startx':

xauth: timeout in locking authority file /opt/jre1.5.0_04/.Xauthority

.Xauthority has permissions for the users.... can anybody help me out what is happening?

Thank you
 
Old 09-14-2005, 05:05 PM   #7
mvo
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Delhi, India
Distribution: Mostly Fedora
Posts: 42

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Seeing this Java problem and thinking back when I installed Java... I might have installed Java i586 while I need i686.....
 
Old 09-14-2005, 07:30 PM   #8
SirAeryn
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Location: Port Hedland, Western Australia
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Did you rebuild Java when you installed it? or install it straight from Sun. The Sun RPM apparantly causes problems. You need to use rpmbuild to rebuild the RPMs then install it.

http://fedoranews.org/mediawiki/inde...e_Java_for_FC4
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gnome login with root Dead_Linux_User Linux - Software 4 05-28-2007 03:22 AM
wrong login shell prevent root login cefs99 Linux - Security 4 05-31-2006 09:28 AM
Vino on FC4 - accessible before Gnome login? Mleahy Linux - Software 2 11-25-2005 04:26 AM
newbie: no shutdown or root login in gnome desktop manager mhelal Linux - Newbie 3 03-21-2005 09:29 AM
redhat 9 -icons and background dissapeared under root gnome login??? lucastic Linux - Software 5 09-17-2003 04:39 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration