LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-08-2010, 07:21 AM   #1
naveen_cs321
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2009
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Exclamation Not able to connect Internet in Red hat enterprise linux but have a conectn in win7


hello,

i am not able to connect to internet in red hat enterprise linux 5.2 but i have a connection in windows 7 and its working wid same settings..

i have taken following steps:

1. neat-tui

2. entered the ip, subnet mask, gateway

3. vi /etc/resolv.conf
nameserver serveraddress
nameserver serveraddress

4. service network restart;chkconfig network on;

shows every thing ok..

5. launch firefox
shows the error message:
address not found
firefox can't find the server at www.google.com


plz,, tell me what should i do ???
 
Old 01-08-2010, 07:29 AM   #2
pixellany
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: Annapolis, MD
Distribution: Arch/XFCE
Posts: 17,802

Rep: Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728
Open a terminal and try these:

1. ping www.google.com
If no result, then:
2. ping 74.125.19.105 (An IP for Google)
If 1 works and 2 does not, then you don't have a valid nameserver. I don't know if it is relevant, but resolv.conf typically includes a domain name and a nameserver address.

If neither one works, run ifconfig -a to see if the interface is up and has an IP address. If not, try ifconfig eth0 up (or maybe eth1)
 
Old 01-08-2010, 09:58 AM   #3
strick1226
Member
 
Registered: Feb 2005
Distribution: CentOS, Fedora, OS X, SLES, Ubuntu
Posts: 273

Rep: Reputation: 51
You say this is using the same settings in each environment... are these both installed on the same machine, or are they on separate computers?

If possible, can you see whether or not there's even a "link" light illuminated on the computer's Network Interface Card ("NIC") and on the port to which it is connected to on the switch/cable modem etc.?
 
  


Reply

Tags
connect, internetconnection


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
x11vnc server crashes when clients connect on Red Hat Enterprise 4 vin109 Linux - Newbie 0 04-28-2008 10:07 AM
LXer: Red Hat to launch Red Hat Enterprise Linux 5 before March LXer Syndicated Linux News 0 12-30-2006 08:03 AM
Internet very slow on Red Hat Enterprise AS 4 DataSheet Linux - Newbie 5 04-26-2006 03:42 PM
Cant connect to the internet through Red HAT Linux 7.1 shradha Linux - Networking 4 07-06-2004 06:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:55 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration