LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-26-2004, 02:18 PM   #1
isigrin
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: Delft, Netherlands
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question No sound with DVD movie on AMD board


Hi,
Last month I bought an Asus A7N8X Deluxe board with Athlon XP2600+ CPU. I installed SuSE9.0. Configuring of the on board sound card , nForce2 AC97 Audio Controller (MCP), has no problems. CD sounds is normal. But DVD movies doesn't work: no sound, only screen play. Configuring of the ALSA daemon has no effect.
What could be the problem?

/etc/modules.conf:
# Alsa sound support.
# Warning: please don't modify comments over aliases 'snd-card-#'
alias char-major-116 snd
alias char-major-14 off
options snd snd_cards_limit=1 snd_major=116
options snd-intel8x0 snd_ac97_clock=0 snd_enable=1 snd_index=0 snd_joystick_port=0 snd_mpu_port=0x300
#
alias sound-slot-0 snd-card-0
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-slot-1 off
alias sound-service-1-0 off
alias sound-slot-2 off
alias sound-service-2-0 off
alias sound-slot-3 off
alias sound-service-3-0 off
# uniq.virtual:NVidia nForce2
alias snd-card-0 snd-intel8x0
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-11 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
#
# H0_h.AyAc5dtQ3r5:nForce2 AC97 Audio Controler (MCP)

Isigrin
 
Old 06-19-2004, 12:26 PM   #2
Pcghost
Senior Member
 
Registered: Feb 2003
Location: The Real Washington
Distribution: Debian, Android
Posts: 1,819

Rep: Reputation: 46
The sound system may be in use by another application. I had this problem and it turned out to be Amarok in the tray was holding the sound system hostage.

type fuser /dev/dsp/ to see what is using the dsp.
 
Old 06-19-2004, 02:47 PM   #3
isigrin
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: Delft, Netherlands
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by Pcghost
The sound system may be in use by another application. I had this problem and it turned out to be Amarok in the tray was holding the sound system hostage.

type fuser /dev/dsp/ to see what is using the dsp.
I solved the problem by upgrading to SuSE9.1. But then I had to remove some RPM's from KDE.
Thanks
Isigrin #
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Movie DVD problem impeteperry Ubuntu 6 11-16-2005 12:38 AM
Every DVD Player Fails to Play DVD Movie in SuSE 9.2 Pro....Please Help ! ! ! bedi-beparwah SUSE / openSUSE 2 03-14-2005 06:08 PM
Linux compatible performance AMD board? Scruff Linux - Hardware 3 09-21-2003 02:17 PM
Suse Linux 8.1 installation on Compaq Presario 900 with AMD Athlon XP board debloxie Linux - Laptop and Netbook 1 07-27-2003 04:18 PM
Suse Linux 8.1 installation on Compaq Presario 900 with AMD Athlon XP board debloxie Linux - Laptop and Netbook 2 07-24-2003 08:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration