LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-08-2011, 04:15 PM   #1
Sputnik1
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2011
Location: Canada
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
No Sound from Speakers


Hi

I am unable to get any sound from my speakers I know they work because I have windows 7 on the second hard drive and they work, however, not using Ubuntu 10.10. I looked at the propriatory drives and it isn't there my sound card is a Realtek High Definition Stereo ALC260 can anyone Help. Please keep it simple as I am a newbie to Linux and I find it confusing at times.

Thanks
Sputnik1
 
Old 02-08-2011, 04:27 PM   #2
lugoteehalt
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: UK
Distribution: Debian
Posts: 1,215
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 49
Sound tends to be a bugger. There is a systematic way of going about it but probably first log in as root and see if it works then; then enter the command 'alsamixer' and unmute everything in sight; then perhaps post the output of lspci and lsusb here, and perhaps lsmod as well.
 
Old 02-08-2011, 09:37 PM   #3
frankbell
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Virginia, USA
Distribution: Slackware, Debian, Mint, OpenBSD
Posts: 11,358
Blog Entries: 12

Rep: Reputation: 2740Reputation: 2740Reputation: 2740Reputation: 2740Reputation: 2740Reputation: 2740Reputation: 2740Reputation: 2740Reputation: 2740Reputation: 2740Reputation: 2740
If that doesn't work, try running alsaconf as root (in Ubuntu, that would be sudo alsaconf) and following the prompts. Perhaps your sound card hasn't been properly discovered.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound on speakers, sound on headphones and no system sounds EricTRA Linux Mint 2 10-12-2010 11:39 AM
No sound from external speakers in Fedora 8 (laptop speakers ok) openSauce Linux - Hardware 7 03-15-2009 04:48 PM
Low sound from speakers/ No sound from headphone jack with Intel ICH8 Family Audio troydclayton Linux - Hardware 2 03-28-2008 11:18 PM
sound from laptop speakers although external speakers are connected! superpingu Linux - Laptop and Netbook 1 10-18-2007 07:32 AM
Labtec spin-45 speakers, sound card on mobo, no sound greenpenguin246 Linux - Hardware 5 01-23-2004 09:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration