LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-03-2007, 07:08 PM   #1
andy_drainz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2007
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Exclamation new to linux, having major problems with my Dell Optiple Gx1


well i recently got a ubuntu disk in the mail and was super excited. i have been useing a windows pc all my life and have always wanted to learn linux and when a friend referred me to ubuntu as a good way to learn i was excited, especially since i have been useing Windows vista and having problems with it. so i found a computer from a friend that they were not useing and they let me have it.

so i cleaned the hard drive, it was running windows 95. deleted the partitions and all the good stuff like that. then i put the ubuntu disk in. the main screen loads up and i am excited. then i click install and it loads and does its thing. it boots for about 2 minutes on the ubuntu "loading" bar then the screen goes blank and i get a whole mess of messages that look similar to this

"[173.52263] Buffer I/O error on device hdc, Logical block 0 (sometimes its a 1 or a 2)
hdc: error code: 0x70 sense_key: -x-3 asc: 0x11 ascq: 0x00"

it does a whole heap of those messages with number variations in the begining... then i get this message after about 4 or 5 minutes of thos emessages that says

"Busy Box v1.1.3 ( Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Built in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built in commands

/bin/sh: can't access tty; Job control turned off

(initramfs)_ "

it prompts me to type commands from "(initramfs)" what is that? why wont it install?

so i tried to boot without any disks in my drives and i get this

"3com pxe, version 0.99j.03
Compright blablabla..............

PXE-E61: Media Test Failure, check cable.
PXE-MOF: Exiting PXE"

would that have anything to do with why i cant install linux? what does it mean? any help with this would begreatly appreciated... i want to break free from the chains of microsoft and the horrible vista.

Here is all the info i can get from this pc:

System: Dell Optiplex GX1 450MTbr+

Pentium III Processor- 450 mhz
Level 2 cache: 512 kb Intigrated
System Memory: 256mb ECC SDRAM
almost a 10gb HD
CD Drive
Floppy Drive
USB ports

Please help this noob
 
Old 07-03-2007, 08:09 PM   #2
veerain
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Earth bound to Helios
Distribution: Custom
Posts: 2,524

Rep: Reputation: 319Reputation: 319Reputation: 319Reputation: 319
Either Your cdrom is faulty or ubuntu disk is damaged.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dell Optiples GX1 sound and Xandros 3.0.2 wingl Linux - Hardware 4 08-30-2005 04:13 PM
Dell Optiplex GX1 - Sound - Mandrake 10 Community cgtueno Linux - Hardware 4 12-04-2004 09:02 PM
no sound dell optiplex gx1 sarge gongli Debian 2 11-30-2004 10:46 PM
Dell OptiPlex GX1, Lilo, and my hdd tony98 Linux - Hardware 2 11-12-2004 01:52 AM
Major mouse problems on Dell laptop mark_2811 Linux - General 1 02-26-2004 08:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:09 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration