LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 04-05-2004, 09:27 AM   #1
pulven
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
libGL problem running quake3 on mandrake


When i try to run the game, i receive this error:

bash: q3demo: command not found
[pulven@localhost pulven]$ run q3demo
bash: run: command not found
[pulven@localhost pulven]$ ./q3demo
Q3 1.11 linux-i386 Dec 4 1999
----- FS_Startup -----
Current search path:
/home/pulven/.q3a/baseq3
./baseq3

----------------------

Running in restricted demo mode.

----- FS_Startup -----
Current search path:
/home/pulven/.q3a/demoq3
./demoq3/pak0.pk3 (1387 files)
./demoq3


----------------------
execing default.cfg
execing q3config.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
--- Common Initialization Complete ---
Opening IP socket: localhost:27960
ERROR: UDP_OpenSocket: bind: Address already in use
Opening IP socket: localhost:27961
Hostname: localhost
IP: 127.0.0.1
----- R_Init -----
...loading libGL.so: QGL_Init: Can't load libGL.so from /etc/ld.so.conf or current dir: /home/pulven/libGL.so: cannot open shared object file: No such file or directory
failed
...loading libMesaVoodooGL.so: QGL_Init: Can't load libMesaVoodooGL.so from /etc/ld.so.conf or current dir: /home/pulven/libMesaVoodooGL.so: cannot open shared object file: No such file or directory
failed
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
----- CL_Shutdown -----
-----------------------
Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem


I just got mandrake for 3 days ago, so I'm totally newbie to this O/S... My GFX is a radeon 9500 pro, running on a A7N8X deluxe....

What have I done wrong?

I tried to download the drivers from ATI too, but when I try to install them I get his error:

file /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2 from install of fglrx-4.3.0-3.7.6 conflicts with file from package libxfree86-4.3-29mdk

Please be nice to me, as I have been used to windows.... and I don't understand much of this great O/S..
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playing multiple sounds when quake3 is running ankur_linuxfan Linux - Games 1 06-25-2006 12:56 PM
libgl opengl rendering problem Astro Slackware 5 05-15-2005 07:34 PM
running games with wine - gta3, 1nsane, quake3 - won't work ungua Suse/Novell 4 02-02-2005 09:48 AM
running mods in Quake3 alzen Linux - Software 6 05-25-2004 09:55 PM
libGL.so Problem rob-n Linux - Newbie 1 04-07-2004 10:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:56 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration