LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-29-2004, 11:31 AM   #1
grim_chel
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Just installed Slackware 10.0 boot ?


I installed it and it wouldn't give me the choosing screen weather I want to boot into linux or windwos it just boots to windows right away.
What do I do.
Thanks Greg
 
Old 06-29-2004, 11:51 AM   #2
linmix
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Spain
Distribution: FC5
Posts: 1,993
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 46
Did you make a boot disk? -> try booting from it.
If not, try booting from the installation cd and see if there's a rescue option.
 
Old 06-29-2004, 11:54 AM   #3
grim_chel
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ou I think I know what I did wron but I don't know how to correct it. I didn't configure LILO file. Can I just reboot from cd and run LILO config?
 
Old 06-29-2004, 12:15 PM   #4
grim_chel
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok I will rephrase my question how do I boot into linux kernel on the HD without using LILO?
 
Old 06-29-2004, 01:11 PM   #5
Systematic
Member
 
Registered: May 2004
Location: Mechanicsburg, PA
Distribution: Mainly Slackware, but test run various different distros.
Posts: 77

Rep: Reputation: 15
boot from a live cd or disk 2 and give the option root=/dev/hd?? where ?? refers to whatever your root (that's /) partition is, at the boot prompt.

that should dump you into a shell and you can try to rerun lilo again and see if it does update.

or as a last resort since you just installed, is to just reinstall again and make sure you configure lilo and install it to the MBR (which isnt as unsafe as it says!) its actually the only way i have ever gotten it to work.. LOL

hope that helps you out.. let us know if it doesnt work and ill see if i can help you out more.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just installed slackware, but its hanging at boot abefroman Slackware 13 02-05-2009 07:39 PM
Dual boot windows/slackware, but slackware installed first? Cryptic_K Slackware 3 11-20-2006 01:49 PM
Who installed Slackware 10 and boot into X with ease? subaruwrx Slackware 8 07-24-2004 06:25 AM
Newly installed slackware system will not boot yelo Slackware - Installation 5 05-11-2004 07:01 AM
Slackware 9 installed fine, but does not boot sbayeta Slackware 9 05-12-2003 01:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:07 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration