LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-26-2009, 08:16 AM   #1
Avadhut
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Post It takes around 4/5 minutes to connect to RHEL5 server


Hello All,

Let me describe you all, the current setup of my system.

We(from india) connect using SSH to the servers(in kuwait).

Intially it(SSH) used to connect immediately after authenticating username/password.

But, now it takes around 4/5 minutes to show the Linux prompt.

We have checked the ping report and tracert of the servers and it is working fine.

Can you guys help me out to resolve this issue?


Is this related to network issue.( i doubt because the ping and tracert is working fine)..

Thankyou in advance.

Regards,
Avadhut.
 
Old 05-26-2009, 08:48 AM   #2
linuxlover.chaitanya
Senior Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Nagpur, India
Distribution: Cent OS 5/6, Ubuntu Server 10.04
Posts: 4,629

Rep: Reputation: Disabled
If you use -v option with ssh you might get some details about what is happening and where is it taking time.
 
Old 05-26-2009, 07:39 PM   #3
chrism01
LQ Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Sydney
Distribution: Centos 6.8, Centos 5.10
Posts: 17,258

Rep: Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328
The tracert should show you where the delay is occurring.
 
Old 05-29-2009, 11:04 PM   #4
Avadhut
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up

Hello !!

Thanks for your help !!

The issue is resolved .

I have no idea about the root cause. but as suggested by the Redhat Support team I have made chnages in the /etc/ssh/sshd_config file.

I have added " UseDNS no " entry.

and after restarting the sshd service ;the issue was resolved.

Regards,
Avadhut
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AIX 5.2 cannot connect to NIS server on RHEL5 daihard AIX 1 06-14-2007 07:23 PM
Xubuntu takes several minutes to boot up theboomboomcars Linux - Software 1 06-17-2006 05:29 AM
ssh login takes several minutes exodist *BSD 10 05-26-2005 04:17 PM
SSH takes a long time (2 minutes) to connect jinju Linux - Newbie 5 07-31-2004 11:37 PM
sendmail takes minutes to start dirken Linux - Newbie 4 07-09-2004 06:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:25 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration