LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-19-2008, 07:50 PM   #1
SaymnSigil
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2008
Distribution: Mandriva
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Talking installing TES3Morrowind with wine (do i need cheese?)


Hi-ya! Steadfast Nix Newb and Gamer here.(OS: Mandriva 2008)
Trying to install TESIII Morrowind using wine-1.0-rc3.
1) I mount the CD.
2) I traverse to the place of mounting.
3) I use wine to run the setup like so: "wine setup.exe"
4) I get an error:

> The InstallShield Engine (iKernel.exe) could not be installed.
>
> The folder '%SystemDrive%' could not be created.
> Make sure that you have the appropriate priviledges to create this folder,
> (0x13)

"Huh?!" says I. However! This one is a smart newbie. I did some research and discovered that "iKernel.exe" is actually "ikernel.ex_"...
so what?
"well, it has to be renamed or something" says I.

So with a spark of... insight, perhaps? Probably not.

5) I copy&paste all the files from the CD into a full permissions folder.
6) I try to install from there: "wine setup.exe" (same old, same old)
7) I get a slightly different error!! YES!

> An Installation support file '%SystemDrive%\Program Files\Common
> Files\InstallShield\engine\6\Intel 32\corecomp.ini'
> could not be installed. (0x8000ffff)

What, ho? An error in the terminal also?

[seth@localhost MorrowindCDROM]$ wine setup.exe
errle:marshal_object object doesn't expose interface {be6115a1-7de5-48dc-ad2a-25060e00fce2}, failing with error 0x80004002
err:rpc:I_RpcReceive we got fault packet with status 0x80004002
errle:ClientIdentity_QueryMultipleInterfaces IRemUnknown_RemQueryInterface failed with error 0x80004002

(Oh no! now you all have my name!)

When I traverse to "%SystemDrive%\Program Files\Common Files\InstallShield\engine\6\Intel 32" there is nothing there.

odd? I have no idea.

so to make a long story short: shit happens, hits the fan, then I dropped the ball.

who can help me out?

Last edited by SaymnSigil; 06-19-2008 at 07:52 PM. Reason: smileys in my errors
 
Old 06-20-2008, 04:34 AM   #2
David the H.
Bash Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Osaka, Japan
Distribution: Debian sid + kde 3.5 & 4.4
Posts: 6,823

Rep: Reputation: 1958Reputation: 1958Reputation: 1958Reputation: 1958Reputation: 1958Reputation: 1958Reputation: 1958Reputation: 1958Reputation: 1958Reputation: 1958Reputation: 1958
You should start by checking the wine AppDB to see what others have gotten working and/or had problems with. It may help you track down the problem.
 
Old 06-20-2008, 05:15 AM   #3
i92guboj
Gentoo support team
 
Registered: May 2008
Location: Lucena, Córdoba (Spain)
Distribution: Gentoo
Posts: 4,063

Rep: Reputation: 381Reputation: 381Reputation: 381Reputation: 381
I got this working without too much hassle. I don't remember the issues, it was long ago, but everything was solved by cheking the winedb, as suggested above.
 
Old 06-20-2008, 02:36 PM   #4
SaymnSigil
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2008
Distribution: Mandriva
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Mk, I looked through the AppDB and found that no one had problems with installation.

I'm going to try reinstalling wine, prehaps then it will work.

I'll come back with the results.
 
Old 06-20-2008, 02:54 PM   #5
SaymnSigil
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2008
Distribution: Mandriva
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
VICTORY!!
Just had to reinstall wine.
It works (seemingly) 100%
Thanks for your help!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
why is cheese not working on Fedora 8? rohanak Linux - Software 1 05-02-2008 07:26 AM
LXer: Rolling the Cheese LXer Syndicated Linux News 0 05-18-2007 11:31 AM
I like cheese... BubbaXJ General 5 11-15-2006 06:27 AM
Theirs a goat in the window and he's eating all my cheese bkeating General 3 05-29-2002 11:52 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:22 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration