LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-22-2003, 07:51 AM   #1
jelmerderonde
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Question Installation Problem


I have an installation problem when I try to install Redhat 9:

When I put in cd 1 en then boot, I get the boot screen with the "boot:" command line.
The problem is that the extra commandos i type after linux (exp.: linux mediacheck) are not used. If I type linux mediacheck and press enter, I just get the normal installation and not the checking of my cd's. Any other command is not accepted either.

This wouldn't be much of a problem when the rest of the installation would work. When I am asked where the packages are found, I answer: on cd, it doesn't accept my cd. My cd-rom won't open, not even the led begins to flash.
So, I tried to install from the hard disk, when i select the fat partition where the iso's are located I get the warning that there is something wrong with my iso. I checked my iso's in windows with md5sum.exe, so I think there allright.

So the general problem is, that I am unable to start the installation.

My english ins't always 100%, I hope you don't mind

Thnx, Jelmer
 
Old 10-22-2003, 08:30 AM   #2
kasperhans
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: right behind the moon
Distribution: gentoo
Posts: 466

Rep: Reputation: 30
try to redownload the isos and try it again if that doesnt work i cant help you because only tried rh once long ago but maybe you may try mandrake if it doesnt help to redownload the images from another mirror
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation Problem noelg100 Linux - Newbie 1 05-20-2005 04:00 PM
installation problem joe chonk Red Hat 1 10-14-2004 12:42 PM
installation problem ronss Linux - Distributions 3 04-16-2003 05:27 AM
Installation Problem ALBlackshire Linux - Software 0 01-03-2002 08:03 PM
LiLo Installation problem ?and (GNOME and KDE problem) hitesh_linux Linux - Software 1 01-01-2002 04:56 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 10:14 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration