LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-18-2005, 05:03 AM   #1
pablowablo
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 131

Rep: Reputation: 15
help with kde


I don't know what happened but I suddenly can't start my kde session.... Last thing I did was mess around with my ppp connection that's why I'm baffled that kde won't start now

This is what happens...

splash screen shows up.... takes a long while in the part where it says initializing system services... then nothing happens.... the splash screen disappears without the other stages (loading session etc) being run.... then just a blank grey screen....


I want my kde back so please help
 
Old 01-18-2005, 05:37 AM   #2
scuzzman
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Hilliard, Ohio, USA
Distribution: Slackware, Kubuntu
Posts: 1,851

Rep: Reputation: 47
Can you switch to a virtual console (Ctrl+Alt+F1)? If so, does it display any error messages?
What kernel, distro, and X version are we looking at?
Are you able to load other WM's (Gnome, Floxbox, Enlightenment, etc...)?
 
Old 01-18-2005, 06:04 AM   #3
pablowablo
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 131

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I use libranet 2.8.1 running KDE 3.3...

I have 2.4.26 kernel.. I don't know what x version i have.. sorry

yes I was able to log into virtual console... and I was able to log into gnome with the same user.


my .xsession-errors file contain the following:

/etc/gdm/PreSession//Default: Registering your session with wtmp and utmp
/etc/gdm/PreSession//Default: running: sessreg -a -w /var/log/wtmp -u /var/run/utmp -x "/var/lib/gdm/:0.Xservers" -h "" -l :0 pablo
startkde: Starting up...
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
kbuildsycoca running...


I don't know if it helps but... after a while.... the KDE start up sound plays, but screen is still blank
 
Old 01-18-2005, 06:17 AM   #4
scuzzman
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Hilliard, Ohio, USA
Distribution: Slackware, Kubuntu
Posts: 1,851

Rep: Reputation: 47
Ok - cd to /etc/X11
there should be a file called XFree86.0.log or Xorg.0.log - it's for XF86 and Xorg respectively.
type this:
Code:
cat FILENAME | grep EE
replacing FILENAME with the respective logfile (XFree86.0.log or Xorg.0.log) and post the output
 
Old 01-18-2005, 07:07 AM   #5
pablowablo
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 131

Original Poster
Rep: Reputation: 15
hello.... I didn't have the files you mentioned

Here are the contents of /etc/X11

WindowMaker
X
XF86Config-4
XF86Config-4.old
XftConfig
Xloadimage
Xresources
Xsession
Xsession.d
Xsession.options
Xwrapper.config
app-defaults
default-display-manager
fluxbox
fonts
fvwm
gdm
icewm
imwheel
openbox
qvwm
rgb.txt
rstart
rxvt.menu
sawfish
serverconfig
starthere
sysconfig
xfce
xinit
xkb
xserver
xsm
xview


also, I tried booting in my 2.6 kernel and I was able to go into KDE. But my 2.6 build is very bad so I want to fix my 2.4
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!!! Installed kde 3392 rpms keyboard dead inside kde, working in shell hansschmucker SUSE / openSUSE 1 02-13-2005 09:01 PM
Why wont my KDE 3.2 FC2 setup run make commands w/KDE 1.x packages? rusty_slacker Linux - Newbie 1 09-19-2004 06:40 PM
dpi font | gdm | kde DE | xinitrc.kde | Slackware 10 acummings Slackware 2 07-28-2004 11:28 PM
couple of qs, gnome ftp, removing kde or improving speed of kde, startup modprobe darkleaf Linux - Software 2 07-20-2004 10:54 AM
[REDHAT KDE] Disable KDE boot? Apache down after 10min losing monitor signal bjwesselink Linux - Software 2 08-11-2003 02:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:25 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration