LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-06-2002, 10:16 PM   #1
delvekian
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Harddrake


Anyonw have any idea why whenever i go to the control center and then try and go to the hardware tab, about 5 seconds after harddrake starts to load I go to a blank black screen with a flashing cursor in the top left. I've let this sit for a while (about 5-10 minutes , too impatient to go any longer) but nothing ever happened. If I hit ctrl-alt-dlt, it properly reboots the pc (it goes to the blue shut down screen and shuts down all the services).

my specs if you need them are:

Mandrake 8.1
Duron 750
512MB
Epox 8kta3+ (VIA kt133a)
GeForce3 Ti 200 (PNY)

Thought one of you guys might know something I don't since I just put linux three days ago.

I am running the correct nvidia drivers... although it still has my card listed as geforce3 generic.

any help would be GREATLY appreciated.
 
Old 03-07-2002, 01:18 AM   #2
jdctx
Member
 
Registered: Feb 2002
Posts: 71

Rep: Reputation: 15
I'm not too sure why it did that but next time it does If want to kill the process or shutdown properly

Do the following

ctrl-alt-f2 (opens a virtual terminal)
logon as root
ps - e or ps - a (to find it's process # or #'s)
kill process # or #'s
ctrl-alt-f1 ( should get you back to other terminal)

If you got your machine back logon as root there and kill your other terminal.
or
If it still has problem you can ctrl-alt-f2 back and shutdown properly from there
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
don't update harddrake di11rod Mandriva 5 01-12-2004 07:33 PM
Harddrake not saving changes Inexactitude Mandriva 1 01-11-2004 12:56 AM
Harddrake si not doing what it should do, please help! 300CDS Mandriva 0 12-17-2003 03:57 PM
Harddrake phreq Linux - Software 3 07-05-2001 09:09 PM
Harddrake BC Linux - Software 1 02-23-2001 03:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration