LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-28-2003, 06:05 PM   #1
gobblez
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
get roadrunner/SURFboard working with mdk9.1


hi, i managed to get mandrake linux 9.1 installed and my hardrive partitioned, the other partition containing winXP. I can't get the internet working. i've searched these forums and other people's similar problems didn't seem to be fully solved. the internet still works on winXP, in fact since i tried configuring the connection in linux, the send/receive lights won't go out, dunno if thats bad?

road runner tech support won't answer linux questions, and they told me to uplug my cable modem for a few minutes to fix the constant send/receive light problem, which didn't fix it.

i went into windows and did ipconfig /all to get the ip numbers and stuff, and i tried plugging them into the mandrake connection wizard. still no luck. thanks for reading and possibly helping me with a reply.
 
Old 08-28-2003, 06:50 PM   #2
fehiyo
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
The solution

Here's the simple solution.
When you're configuring you "Network" during the install,
use the Expert setting. When asked "Yes or No" whether there is another ethernet device click the "Yes" button and choose the
"CDC" Usb ethernet device driver. When it asks again if there are any other devices to install, make sure the CDC Usb device is listed on top as available and then choose the "No" option. Just keep hitting "Next" for all other network options and it should be up.
If you still can't get it working, email me and I'll work it step by step with you over Instant Messenger
 
Old 08-28-2003, 06:51 PM   #3
fehiyo
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I forgot to say that this was for the Usb installtation so....yeah.
 
Old 08-28-2003, 06:57 PM   #4
gobblez
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
not its not usb, but i guess i do have the option to hook it up that way. it recognized my realtek ethernet card.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't get encryption working ( MDK9.2, Orinoco Gold PCMCIA card ) electricmini Linux - Wireless Networking 5 09-13-2004 10:21 PM
flash plug-in is not working in mdk9.2 only1gameguru Mandriva 6 12-05-2003 02:29 PM
Radeon 9500 Pro working on MDK9.1, but slow FPS Hammett Linux - General 3 08-14-2003 08:19 AM
Mdk9.1 + NForce2 + USB not working mythagel Linux - Hardware 2 08-04-2003 02:56 PM
Surfboard SB4100 Darki Linux - Networking 7 12-16-2001 03:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration