LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-25-2011, 05:46 AM   #1
nikhil.suresh
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2011
Location: Mumbai
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
ethernet card configuration


i have installed fedora 11.tried to configure my ethernet card.....but it seems it is not getting detected.....i have the following NIC "Intel (R) 82578DM Gigabit Network Conn". i got the linux driver for the same but dont know how to install

regards
nikhil
 
Old 02-25-2011, 06:04 AM   #2
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
Can you post the outputs of ifconfig and lsmod? Please use code tags, thanks!
 
Old 02-25-2011, 06:15 AM   #3
nikhil.suresh
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2011
Location: Mumbai
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hi
i am a complete newbie...i tried configuring using the graphical interface. where do i type these commands...please specify as i am not aware of the commands....hw do i access command prompt??
 
Old 02-25-2011, 06:17 AM   #4
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
You would type them in a terminal. Good luck.
 
Old 02-25-2011, 06:20 AM   #5
EricTRA
LQ Guru
 
Registered: May 2009
Location: Gibraltar, Gibraltar
Distribution: Fedora 20 with Awesome WM
Posts: 6,805
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 1295Reputation: 1295Reputation: 1295Reputation: 1295Reputation: 1295Reputation: 1295Reputation: 1295Reputation: 1295Reputation: 1295
Hello,

You do realize that Fedora 11 is old right, stopped support about half a year ago? Get a newer version, most likely your network card will be supported.

Kind regards,

Eric
 
1 members found this post helpful.
Old 02-25-2011, 06:22 AM   #6
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
To add to what I have said - Click on applications on the top, then system tools, then terminal, to access your terminal.
 
Old 02-25-2011, 06:35 AM   #7
nikhil.suresh
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2011
Location: Mumbai
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hello eric
yes i know....but at the momment this is best i have...will get 14 soon.....i need to get used to linux till then

to corp769

ok i did that....but cant copy paste as i have to switch between 2 os
but ifconfig gave the following info

ipv4 addr 127.0.0.1 mask 255.0.0.0
i had opted to assign static ip addreses....and i had assigned a different address??

further it gave an ipv6 address
next line is as follows
UP LOOPBACK RUNNING MTU 16436
RX packets 16 errors 0 dropped 0
TX packets 16 errors 0 dropped 0
 
Old 02-25-2011, 06:40 AM   #8
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
You will need to post the full output in order to fully assist you.

And as far as using fedora 11 and getting used to it, it doesn't matter what version you use just to get "used" to it. Linux is linux.
 
Old 02-27-2011, 11:16 PM   #9
nikhil.suresh
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2011
Location: Mumbai
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
this is what i got frm ifcon

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 6C:62:6D:95:38:4B
inet addr:10.7.212.33 Bcast:10.7.212.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::6e62:6dff:fe95:384b/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:3173 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:43 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:260229 (254.1 KiB) TX bytes:5506 (5.3 KiB)
Interrupt:19 Memory:f0000000-f0020000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:16 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:16 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:1040 (1.0 KiB) TX bytes:1040 (1.0 KiB)
 
Old 02-27-2011, 11:27 PM   #10
nikhil.suresh
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2011
Location: Mumbai
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
and heres the output for lsmod

Module Size Used by
fuse 49780 2
sco 9324 2
bridge 41488 0
stp 1944 1 bridge
llc 4780 2 bridge,stp
bnep 10888 2
l2cap 18884 3 bnep
bluetooth 44768 5 sco,bnep,l2cap
sunrpc 152352 1
ipv6 232288 34
cpufreq_ondemand 6056 4
acpi_cpufreq 8224 0
dm_multipath 13512 0
uinput 6496 0
snd_hda_codec_realtek 189364 1
tpm_infineon 7492 0
tpm 11668 1 tpm_infineon
serio_raw 4852 0
snd_hda_intel 24028 2
snd_hda_codec 54280 2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep 6584 1 snd_hda_codec
snd_pcm 62632 2 snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_timer 17888 1 snd_pcm
pcspkr 2156 0
snd 49056 10 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_timer
e1000e 145196 0
wmi 5868 0
soundcore 5404 1 snd
snd_page_alloc 7644 2 snd_hda_intel,snd_pcm
tpm_bios 4924 1 tpm
ata_generic 4264 0
pata_acpi 3620 0
radeon 479860 1
drm 165948 2 radeon
i2c_algo_bit 4804 1 radeon
i2c_core 18016 3 radeon,drm,i2c_algo_bit
 
Old 02-27-2011, 11:30 PM   #11
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
eth0 is your ethernet card. It is well detected.... Is your original question the only question you have?

Josh
 
Old 02-28-2011, 12:49 AM   #12
nikhil.suresh
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2011
Location: Mumbai
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks fr d help......device ws detected .....i had to download d linux driver n install
after tat there ws sme problem with proxy settings.....that is also solved nw and my net is up n working!!
thank u fr ur help
 
Old 02-28-2011, 01:12 AM   #13
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
Glad you got it to work. Mark your thread as solved and give rep if need be. Cheers,

Josh
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sundance ethernet card configuration victorh Linux - Networking 4 11-07-2006 06:06 PM
Debian Ethernet Card Configuration acidbreez Linux - General 1 08-10-2003 06:13 AM
ethernet card configuration dbkluck Debian 4 07-24-2003 03:17 AM
Ethernet Card Configuration Problem saravanan1979 Linux - Software 4 06-12-2002 09:58 AM
Ethernet card detection and configuration pyramid Linux - Networking 1 03-30-2001 12:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:18 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration