LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 01-17-2013, 05:40 AM   #1
m4rtin
Member
 
Registered: Sep 2007
Posts: 259

Rep: Reputation: 16
Question Intel Corporation 82540EP NIC and "rx_missed_errors" at 140Mbps


I have an Intel Corporation 82540EP Gigabit Ethernet Controller which uses module e1000 version 7.3.21-k8-NAPI. While it is a GigE NIC, I receive "rx_missed_errors"(ethtool -S eth0) already in case of 140Mbps bidirectional UDP traffic. Datagrams are 1470 byte long. Has anyone experienced something similar?
 
Old 01-17-2013, 08:34 AM   #2
business_kid
Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Ireland
Distribution: Slackware & Android
Posts: 5,953

Rep: Reputation: 496Reputation: 496Reputation: 496Reputation: 496Reputation: 496
140Mbps may not be a happy speed for it. Does it work on 1000Mbit? Does it think it's on 100Mbit?
 
Old 01-17-2013, 10:35 AM   #3
m4rtin
Member
 
Registered: Sep 2007
Posts: 259

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Quote:
Originally Posted by business_kid View Post
140Mbps may not be a happy speed for it. Does it work on 1000Mbit? Does it think it's on 100Mbit?
Link is up on 1000BASE-T mode.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
alsaconf "no suported PnP or PCI card found" on nVidia Corporation MCP61 High Definit gheo Linux - Hardware 2 02-06-2010 05:04 AM
[SOLVED] Setting MAC address on "Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG" evo2 Linux - Hardware 2 12-19-2009 01:08 AM
need Driver for "nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600] (rev a2)" graphics card dth4h Linux - Hardware 7 05-03-2009 11:23 PM
vfe NIC driver: "Add hostname for the NIC card into the /etc/hosts file???" gluesniffmonkey Solaris / OpenSolaris 5 06-09-2008 04:40 PM
Slax on USB with Intel 82566MM NIC - eth0 is "lost" after reboot schreibmaschine Linux - Networking 1 05-02-2008 07:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:56 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration