LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-30-2003, 09:15 AM   #1
rlfederico
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Location: Denver, CO
Distribution: SUSE 8.2
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question Ethernet card config problem


I am running SUSE 8.2 on ABIT NF7-S with nforce2 chipset. It is working beautifully with the exception that the onboard ethernet controller is picking up the IP address from my Cable modem. Anyone with advice on how I can fix this would be appreciated.

I had downloaded and installed the nforce drivers from nvidia for my distribution. everything else is working fine.

root: user: federico
 
Old 05-30-2003, 10:07 AM   #2
tangle
Senior Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Smithville, TN
Distribution: Slackware
Posts: 1,744

Rep: Reputation: 70
Just set a static IP for the NIC. I am not sure how to do it on SUSE. In MD and RH there is a graphic interface for setup the NIC. Also in the /etc/rc.d that is a config file that you can change.
 
Old 05-30-2003, 02:14 PM   #3
bbeers
Member
 
Registered: Jul 2002
Location: Florida
Distribution: Centos, Slackware
Posts: 260

Rep: Reputation: 30
Disconnect the ethernet cable?

Seriously though, why don't you want an IP address from your cable modem?

-bbeers
 
Old 05-30-2003, 06:12 PM   #4
tangle
Senior Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Smithville, TN
Distribution: Slackware
Posts: 1,744

Rep: Reputation: 70
edit the /etc/sysconfig/network-scripts and edit ifcfg-eth0. That is where it is at on my Mandrake machine. Then change where it says BOOTPROTO=dynamic and change it to static.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with ethernet card Kover_25 Linux - Networking 2 04-19-2005 05:20 AM
Ethernet card on laptop: I installed my D-Link ethernet card into Redhat 9, not detec brighamr Linux - Hardware 0 05-18-2004 12:33 AM
How to config 2 ethernet card simonyue Slackware 1 08-09-2003 04:09 AM
Problem with ethernet card? Machinegun Linux - Networking 32 07-09-2003 05:01 PM
Ethernet Adapter Config Problem? Flamer Linux From Scratch 4 02-21-2002 12:28 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:33 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration