LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-07-2006, 06:46 PM   #1
sgnome
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
xorg screen res not being set properly with Xorg 6.9.0


I have a Gateway MX3225 laptop which has an S3 UniChrome Pro video card and a 1280x768 widescreen monitor. When I edit the xorg.conf and add in the default depth of 24 and mode of 1280x768, which is the resolution of my laptop's screen, it loads 1280x1024. When I add 1024x768 it displays at that resolution but is all skewed. It seems that xorg is ignoring the resolution that I placed in xorg.conf. I was wondering if anyone had any idea what could be causing xorg to be ignoring the Modes directive and displaying an improper resolution.
 
Old 06-08-2006, 12:41 AM   #2
nadroj
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Canada
Distribution: ubuntu
Posts: 2,539

Rep: Reputation: 58
can you post the relevant sections from your xorg.conf file? ie for monitor, video card, display settings
 
Old 06-12-2006, 02:26 AM   #3
sgnome
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Fixed the Resolution Issue

I assume that Xorg does not display 1280x768 as a standard resolution because I added the following to the monitor section of my xorg.conf and now everything displays properly.

ModeLine "1280x768" 87.04 1280 1376 1488 1800 768 771 777 806
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bad res, ran Xorg now Monitor not Found. DarkDevil Linux - Newbie 1 11-24-2005 09:05 PM
Set screen res to invalid value. No GUI jhwhite Linux - Newbie 8 08-27-2005 09:51 AM
replace 'xfree86' by 'xorg' in your xorg config file dindoung Linux - Newbie 2 02-26-2005 04:43 AM
Xorg Hard Crashes and corrupts xorg.conf Advocator Linux - General 0 07-15-2004 01:41 PM
Considering Xorg, Slack favors Xorg over Xfree Nichole_knc Slackware 7 06-13-2004 06:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:47 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration