LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-04-2006, 05:04 AM   #1
devit
Member
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 82

Rep: Reputation: 15
LILO loads slow


I have a Toshiba Satellite L10 laptop with Slackware 10.2 installed. The system run fine with the battery monitor running using smart battery system for Linux and the 2.6.13 kernel. The only problem I have is that when lilo starts I select Slackware Linux 10.2 from menu, press enter, then it prints "Loading Slackware Linux 10.2 ..." and for about five seconds it continues to print "." until the line it printed "Loading Slackware Linux 10.2 ..." is almost full. In the end it looks like this: "Loading Slackware Linux 10.2 .........................................................". After that the system loads normally and runs fine.
On my PC this operation takes less than a second but on the laptop it takes much longer to complete. I also have SUSE Linux OSS 10 installed on my laptop and GRUB doesn't behaves the way lilo does: if I install GRUB from SUSE 10 and add Slackware to the menu then on boot Slackware loads in a split of a second.
Could you tell me what's wrong with LILO on my laptop?
Thanks!
 
Old 08-04-2006, 07:18 AM   #2
konsolebox
Senior Member
 
Registered: Oct 2005
Distribution: Gentoo, Slackware, LFS
Posts: 2,245
Blog Entries: 15

Rep: Reputation: 233Reputation: 233Reputation: 233
you should simply recompile your kernel. choose only the drivers you need.
 
Old 08-05-2006, 09:30 AM   #3
nnsg
Member
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Slackware 9.1/10.1, Mandrake 9.1/10.1
Posts: 75

Rep: Reputation: 15
My IBM X40 had the same problem, solved by adding "compact" to lilo.conf.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Firefox Loads Pages SLow shof515 Linux - Newbie 8 01-14-2006 12:23 AM
GNOME loads -extremely- slow imbob_yournot Linux - Software 0 08-14-2004 11:54 AM
Slow page loads! Lul2x Linux - Software 4 06-27-2004 11:56 AM
mandrake loads slow. bolinux Mandriva 3 10-15-2003 07:35 PM
cupsd loads slow SharpyWarpy Linux - Software 0 10-07-2003 12:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:04 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration