Register a domain and help support LQ
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?


  Search this Thread
Old 09-27-2008, 08:12 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Sep 2008
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Sound Blaster Card not generating any sound (Debian)

Pretty new to linux so please bear with me.
I've been pretty successful so far with installing everything, however I still can't seem to get any sound. I ran alsaconf and got the following:

Terminating processes: 4175.
Unloading ALSA sound driver modules: snd-emu10k1-synth snd-emux-synth snd-seq-virmidi snd-seq-midi-emul snd-emu10k1 snd-seq-dummy snd-seq-oss snd-seq-midi snd-seq-midi-event snd-hda-intel snd-seq snd-rawmidi snd-hda-codec snd-ac97-codec snd-ac97-bus snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-seq-device snd-util-mem snd-pcm snd-hwdep snd-timer snd-page-alloc.
Building card database...

Running update-modules...
Loading driver...
Setting default volumes...
Saving the mixer setup used for this in /var/lib/alsa/asound.state.


 Now ALSA is ready to use.
 For adjustment of volumes, use your favorite mixer.

 Have a lot of fun!
I received no errors or anything, and it said it's supposed to be working fine, however I hear no sound.
Old 09-28-2008, 09:31 AM   #2
Senior Member
Registered: Oct 2003
Location: Bonaire
Distribution: Debian Wheezy/Jessie/Sid, Linux Mint DE
Posts: 4,487

Rep: Reputation: 627Reputation: 627Reputation: 627Reputation: 627Reputation: 627Reputation: 627
Did you open the mixer and checked if no sounds are muted? There is a version of Debian which mutes the sounds by default.

Also check in the mixer panel if you produce stereo sound, not 5.1 surround or so. To be sure, test your speaker in all soundblaster socktets, even line in and mic.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 06:10 AM
no sound from sound blaster PCI sound card using mandrake-linux 10.1 box nila56 Linux - Hardware 2 05-29-2006 03:48 PM
Sound Blaster 16 Sound Card Installation with Mandriva 2005LE Newb_Linux_Geek Mandriva 0 11-11-2005 05:19 PM
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 02:02 PM
Sound blaster Live config with onboard sound card HChan Linux - Hardware 1 04-30-2003 02:47 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:26 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration